Hírek

A lengyel oktatási miniszter szerint tanítható, hogy a homoszexualitás természetellenes

Jarosław Gowin / fotó: Wikipedia

 

A felsőoktatásért és a tudományért felelős lengyel miniszter szerint a szólásszabadság alkotmányos jogát sértené, ha elhallgattatnák a Sziléziai Orvostudományi Egyetem homofób oktatóját.

Jarosław Gowin miniszter védelmébe vette ugyanis azt az egyetemi oktatót, akit azért rúgtak ki, mert „Homoszexualitás és egészség” című előadásában az olyan egészségügyi problémákat, mint a depresszió, az AIDS és a dohányzás a homoszexualitással kötötte össze.

A meglehetősen bizarr, homofób hangvételű előadás közben az oktató közölte a diákokkal, hogy kizárólag a férfiak és a nők illenek össze fizikailag és szellemileg egyaránt. A PinkNews tudósítása szerint a megdöbbent diákok az előadás prezentációjáról készült képeket meg is osztották a közösségi médiában. Ezek között az is látszik, hogy az előadás anyagát az oktató főként véletlenszerűen kiválasztott katolikus vallási honlapokról szedte össze, nem pedig tudományos forrásból.

 

 

Az előadás után a dékán közölte, azonnali hatállyal felfüggesztik az oktatót. A lengyel köztévének az egyetem sajtószóvivője is nyilatkozott, aki kiemelte:

„A homofób viselkedés nem támogatható az egyetemen és a jövőben sem lesz az.”

Erre reagált a felsőoktatásért és tudományért felelős miniszter azzal, hogy márpedig a szólásszabadság alkotmányos joga az érintett egyetemi oktatót is megilleti, és

„minden joga megvan arra, hogy azt tanítsa, a homoszexualitás nem egyeztethető össze a természettel.”

Nem ez az első eset, hogy Jarosław Gowin homofób egyetemi oktatókat vesz védelmébe. Idén kiállt egy olyan professzor mellett is, akit azután függesztettek fel, hogy cikkében az LMBTQ embereket „utazgató nemi erőszaktevőknek és pestisnek” nevezte. A professzort később vissza is helyezték az állásába.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb