Hírek

A lengyel homofóbia miatt megszakítja a testvérvárosi kapcsolatát egy francia település

Megszakította a kapcsolatot lengyel testvérvárosával egy francia település, amiért az országban homofób nézeteket hirdetnek.

Saint-Jean-de-Braye francia lakossága a múlt héten jelentette be, hogy készen áll megszakítani minden kapcsolatot, amely közte és a lengyel Tuchów között volt. 2019 májusában ugyanis Tuchów városa közzétett egy nyilatkozatot, amelyben kijelentették, hogy meg szeretnék védeni magukat a „radikálisoktól, akik megtámadják a szólásszabadságot, a gyermekkori ártatlanságot, a család és az iskola tekintélyét, valamint az üzletemberek szabadságát” – írja az Attitude.

 

Lengyelország “LMBT mentes zóna” matricája.

 

Múlt héten a francia város hivatalosan is elítélte a lengyelek nézetét, és úgy döntöttek, megszakítják velük a kapcsolatot, amiért hátrányos megkülönböztetésben részesítik az embereket a szexuális orientációjuk alapján.

„Franciaország elkötelezte magát amellett, hogy felvegye a harcot az emberi jogok megsértése ellen, amely az emberek szexuális irányultságára vonatkozik. Nem fogadhatjuk el a tényt, hogy folt esett a köteléken, amely a két várost összeköti. Mélységesen elítéljük testvérvárosunk, Tuchów álláspontját és a nézeteket, amelyeket vall”

– írták a francia város egyik közleményében.

Tuchów polgármestere, Magdalena Marszalek hibásnak érzi a város döntését, amely a helyi választások előtt született. Azt is mondta, hogy a döntésükkel megszűnnek majd a baráti kötelékek is, és így Tuchów nem lesz többé képes arra, hogy a francia városból érkező turisták utazásait szponzorálja.

Marszalek szerint náluk sokan nem azonosulnak a lengyel kormányzó konzervatív Jog és Igazságosság párt helyi képviselői által elfogadott nyilatkozattal.

2019-ben a lengyel kormány arra figyelmeztette az embereket, hogy „a Lengyelországba importált LMBTQ-mozgalmak” veszélyeztetik az ország identitását, a nemzetüket, és ezért az állam amellett döntött, hogy LMBTQ ideológiától mentes területként határozza meg magát – bár az Európai Parlament elfogadott egy határozatot, amelyben elítélte ezt a lépést.

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb