Hírek

A LEGO egy nyíltan meleg sportoló minifigurájával ünnepli Wales nemzeti ünnepét

Március 1. a legnagyobb ünnepnap az Egyesült Királysághoz tartozó Wales-ben: 589-ben ezen a napon hunyt el Wales védőszentje, Szent Dávid, ez a nap egyben a walesi kultúra napja is.

Az idei ünnepre a LEGO egy egészen különleges és egészen limitált készlettel készült – öt walesi híresség minifigurájával, ami csupán egyetlen napig kapható Cardiffban. A készletnek ráadásul nincs ára, azokhoz egy minimum 5 fontos adomány után lehet hozzájutni, a befolyó összeggel a LEGO helyi jótékonysági szervezeteket támogat.

A készlet az alábbi walesi hírességek minifiguráit tartalmazza:

Gareth Thomas – a walesi nemzeti rögbiválogatott volt csapatkapitánya. A 45 éves férfi 2009 decemberében bújt elő melegként, a The Independent a következő évben az Egyesült Királyság legbefolyásosabb meleg férfijává választotta. A profi sporttól 2011-ben vonult vissza, 2019-ben videóüzenetben tárta fel HIV-pozitív státuszát.

 

Tom Jones – Noha személyét aligha kell bárkinek is bemutatni, azt nagyon kevesen tudják róla, mennyire szerény családba született. A walesi legenda viszont a 21. században nemcsak azzal büszkélkedhet, hogy II. Erzsébet lovaggá ütötte, de 2007-ben részt vett Diana hercegnő emlékkoncertjén, az ezredfordulón Bill Clinton a Fehér Házba hívta szilveszterezni.

 

Gareth Bale – focista, a walesi válogatott tagja, valamint a spanyol Real Madrid játékosa.

 

Ruth Jones – televíziós színésznő, író, forgatókönyvíró.

 

„Egy férfi elhagyhat, de a gyémántok soha” – mondta Shirley Bassey, az egyetlen énekes, aki egynél több James Bond főcímdalt jegyez, konkrétan hármat is: Goldfiger (1964), Gyémántok az örökkévalóságnak (1971), Moonraker – Holdkelte (1979), előadói munkásságáért II. Erzsébettől a lovagi cím női megfelelőjét kapta. Bassey 1961-ben hozzáment a meleg filmrendezőhöz, Kenneth Hume-hoz, mert meg volt győződve arról, hogy ő meg tudja változtatni a férfi szexuális orientációját. Négy év múlva belátta, hogy ez nem ilyen egyszerű.

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb