Hírek

A legnagyobb nigériai bulvárlap a homoszexualitás fiatalok közötti terjedésére figyelmeztet

Az LMBTQ-közösség helyzete a nyugat-afrikai Nigériában az egyik legrosszabb az egész világon. A melegeket akár 14 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik, az iszlám saría által uralt régiókban pedig könnyen az életükkel fizethetnek, akiket homoszexualitással vádolnak.

Az egyébként is szélsőségesen homofób közéletben csak olajat öntött a tűzre a The Sun Nigeria bulvártermék múlt hétvégi száma, ami címlapon foglalkozik a veszélyt jelentő homoszexualitással. Az ismeretlen szerző azzal kongatta meg a vészharangot, hogy “beteg emberek” a fiatalok között népszerűsítik a “halálos bűnt”, amely úgy terjeng, mint a polip karjai.

A cikk szerint a homoszexuális tevékenység már általános iskolás fiúk között is felütötte a fejét, akik teljesen természetes módon kezelik, mintha abban semmi bűnös és elítélendő nem lenne. Mindezzel az anyag írója szerint nemcsak az a probléma, hogy a gyerekek majd a pokol tüzén égnek el, hanem az is, hogy “felnőttként pelenkánt kell majd hordaniuk, mint a csecsemőknek, köszönhetően az ánuszukban okozott károknak.

 

 

A cikkíró többeket is megszólaltat, például egy meleg szexmunkást, valamint fiú diákokat, akiknek más, azonos nemű iskolatársakkal volt szexuális élményük. Végül sikerül azért összemosnia a homoszexualitást a pedofíliával is, miután az egyik srác állítja, hogy vele először a nagybátyja kezdett ki és így terjedt át rá ez a fajta vonzalom.

A sztori zárásul részletesen foglalkozik az örök kérdéssel, vajon felismerhetőek e ránézésre a homoszexuálisok? “Nem látod majd a <homoszexuális> címkét az arcokon, de amikor arra leszel figyelmes, hogy a fiad főleg rózsaszínben virít, a szemöldöke nyírt és igazított, a járása és beszéde megváltozott, csak fél fenékkel ül és úgy gesztikulál, mint egy lány, akkor legyél nagyon óvatos.

Felmérések szerint Nigéria lakosságának 98 százaléka szerint a homoszexualitás társadalmilag elfogadhatatlan és a homoszexuálisok letartóztatása, valamint megkorbácsolása elfogadható intézkedés.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb