Kultúra

A legjobb karácsonyi dalok LMBTQ énekesektől – a teljesség igénye nélkül

Bár a karácsonyi filmek egyelőre nem bővelkednek LMBTQ karakterekben, szerencsére a zene világában más a helyzet, és szeretett queer énekeseink dalai is felcsendülhetnek a karácsonyfa díszítésénél, vagy akár az ünnepi vacsoránál.

 

 

A Gay Times olyan legendás queer énekesek dalait gyűjtötte össze a karácsonyi válogatásba, mint Elton John vagy George Michael, de elmaradhatatlanok napjaink leghallgatottabb sztárjai, mint Sia, Miley Cyrus, Lady Gaga, Sam Smith vagy maga RuPaul.

Sam Smith – Have Yourself A Merry Little Christmas

Olyan csodálatos hanggal, mint az övé, talán csodálkozunk rajta, hogy Sam Smith vajon miért nem adott ki még egyetlen karácsonyi albumot sem saját dalaival. Addig is, amíg ez a karácsonyi csoda megtörténik, hallgassuk meg a Have Yourself A Merry Little Christmas feldolgozását. Egyszer az énekes azt mondta, ez az egyetlen karácsonyi dal, ami közel áll a szívéhez, ami csak még különlegesebbé teszi a feldolgozást.

 

 

MNEK – Stopped Believing In Santa

A listán szereplő következő dalban az angol énekes-zeneszerző képtelen karácsonyi hangulatba kerülni, hiszen nemrégen szakított párjával. MNEK ennek ellenére egy csodálatos, de így is szívszaggató ajándékkal készült nekünk.

 

 

Kacey Musgraves és Troye Sivan – Glittery

Sokak számára az LMBTQ ikon, Kacey Musgraves és a nyíltan meleg énekes-zeneszerző, Troye Sivan Glittery című szerzeménye lett a kedvenc karácsonyi dal 2019-ben, ami talán hamarosan igazi karácsonyi klasszikussá növi ki magát.

 

 

Miley Cyrus – Happy Xmas (War Is Over)

A pánszexuális énekesnő John Lennon és Yoko Ono klasszikusát dolgozta fel Mark Ronson és Sean Ono Lennon társaságában, amellyel lerója tiszteletét az eredeti előadók előtt, és egyben nosztalgikus hangulatot is hoz számunkra.

 

 

Wham! – Last Christmas

Addig bizony nem karácsony a karácsony, amíg fel nem csendül a Wham! legendás Last Christmas című száma, ami minden idők egyik legnagyobb ünnepi slágere. A dalt számtalan énekes feldolgozta már, köztük Ariana Grande, Carly Rae Jepsen és Hilary Duff, de mégis van valami igazán varázslatos az eredetiben. Arról nem is beszélve, hogy ez egy tökéletes alkalom arra, hogy megemlékezzünk a Wham! énekeséről, George Michaelről, aki 2016-ban hunyt el, éppen karácsony napján.

 

 

RuPaul – Hey Sis, It’s Christmas

Talán RuPaul karácsonyi dala nem éppen az ünnepi étkezések aláfestő zenéjének készült, egy karácsonyi parti dallistájához azonban annál jobban passzol, miközben egy kis forralt bort vagy talán egy kicsit ütősebbet iszogatunk.

 

 

Sia – Santa’s Coming For Us

Az énekesnő nem csupán egy karácsonyi dallal érkezett, hanem egy egész albummal, amely ünnepi hangulatba hozhat minket.

 

 

Elton John – Step Into Xmas

Egy újabb karácsonyi klasszikus a szintén legendás Elton Johntól, amit a család összes generációja szívesen hallgat majd az ünnepek alatt.

 

 

Idina Menzel és Billy Porter – I Got My Love To Keep Me Warm

Két Tony-díjas énekestől, Idina Menzeltől és Billy Portertől nem is várhattunk mást, mint hogy egy fergeteges karácsonyi dallal kápráztassanak el minket, amely egyébként az énekesnő karácsonyi albumán (Christmas: A Season of Love) is helyet kapott.

 

 

Pet Shop Boys – It Doesn’t Often Snow At Christmas

A Pet Shop Boys soha sem arról volt híres, hogy a hagyományokhoz hűen készítsen karácsonyi dalokat, és rajongóik nem is várják el tőlük. Talán nem a tipikus karácsonyi dal, amit szívesen meghallgat a család az ünnepek alatt, mégis igazi színfoltja lehet a dallistának. A címe ráadásul ideálisabb nem is lehetne.

 

 

Lady Gaga – Christmas Tree

Ki gondolta volna, hogy Lady Gaga egyik legpiszkosabb dala egyben az egyik karácsonyi száma is? Ezt talán kevesebben ismerik, mégis hű marad előadójához és feldobja a hangulatot a családi partin.

 

 

Big Freedia – Santa Is A Gay Man

A dal címe máris mindent elárult, amit tudnunk kell a dalról. Viszont tartalma miatt talán inkább a karácsonyi after partyra kellene tartogatnunk.

 

 

Slayyyter és Ayesha Erotica – All I Want For Xxxmas

Ezt a dalt nagy valószínűséggel csakis erős idegzetűeknek ajánlott hallgatni, amit a köztudottan szex-pozitív biszexuális énekesnek, Slayyyternek köszönhetünk – éppen ezért talán ezt is érdemesebb egy after partyn elindítani.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb