Kultúra

A legendás asztrológus, aki a pályája csúcsán eltűnt

 

Idén januárban a Sundance Filmfesztiválon volt a Sok-sok szeretettel: Walter Mercado című dokumentumfilm premiere, ami most a Netflix kínálatába is bekerült. A legendás címszereplő, az asztrológus Walter Mercado elbűvölő és nagylelkű figura, aki azonban a pályája csúcsán eltűnt.

A Puerto Rico-i asztrológus a tévéjóslással szerzett magának igazi hírnevet, és foglalkozását teátrális külsőségek között űzte. Gender-nonkonform megjelenésével igazi meleg ikonnak számított a latin nyelvű világban, pályája csúcsán 120 millió tévénézőt bűvölt el szíveket melengető horoszkópjaival. Aztán egyszer csak rejtélyes módon eltűnt. Egyesek arra tippeltek, hogy a hiúsága lehetett az ok, talán nem akart a kamerák előtt megöregedni.

A Cristina Costantini és Kareem Tabsch rendezőpárosnak sikerült megszólaltatniuk a legendát, és egy nem mindennapi életút tárul a néző szemei elé egy olyan emberről, aki a kezdetektől fogva tudta, hogy ő más, mint a többiek. Az előzetes alapján kíváncsian várjuk Mercado sztoriját.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb