Itthon

A Kúriához fordul a kormány népszavazása miatt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

fotó: Facebook

 

A Kúriához fordul a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a kormány gyermekvédelminek hazudott népszavazási kezdeményezése miatt. Mint az ismert, Orbán Viktor július 21-én jelentette be, hogy a kormány népszavazást kezdeményez öt, szerintük a gyermekek védelmét szolgáló, valójában homo- és transzfób, gyűlöletkeltő kérdésben.

Csakhogy a MKKP álláspontja szerint már a Nemzeti Választási Bizottságnak el kellett volna utasítania a hitelesítést, mert egyes kérdések nemhogy a józan észnek, de az Alaptörvénynek sem felelnek meg.

Valamennyi kérdés megsérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét.

 

Mint ahogy írják, az egész népszavazás szembe megy a népszavazás rendeltetésével, hiszen a döntéseket az Országgyűlés már meghozta, a folyamatban lévő EU-s kötelezettségszegési eljárásra nincs hatással. A korábban létező megerősítő népszavazást pedig maga a Fidesz vette ki a törvényből.

Nagyobb gond, hogy a kérdések nem egyértelműek. Több esetben nincs definiálva, hogy ki a kérdések alanya, például hogy kik ne mutathassanak be kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat (hiszen azt akár a szülő is megteheti), vagy éppen hogy csak az emberek nemváltását nem szabad-e bemutatni, vagy például az állatvilágban előforduló eseteket, a bohóchal vagy a szalagos muréna nemváltoztatását tartalmazó ismeretterjesztő filmet se.

A népszavazásnak továbbá olyan eredménye is lehet, ami tiltja bármilyen szexuális irányultság bemutatását, így a heteroszexualitásét is, úgyhogy mehetne az irodalom és biológia könyvek nagy része a kukába.

A kérdések megtévesztőek is, hiszen például azt a hamis látszatot keltik, mintha ma is lenne lehetőség fiatalkorúak nemváltó műtétjére, valamint összemossák a transzszexualitást és az interszexualitást, így több esetben a szavazó nincs tisztában azzal, hogy pontosan miről is dönt.

Az egyes kérdésekhez tartozó részleges és alapost indoklást itt lehet elolvasni.

 

 

Orbán homofób népszavazással terel a megfigyelési botrányról

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin