Színes

A krokodil szájából tépte ki szerelmét a férfi

Gerhard Daffue és Bertie Fick / fotó: Facebook

 

Egy dél-afrikai pár a De Hoop Dam víztározó környékére indult horgászni, ám a túra kis híján tragédiával végződött.

Bertie Fick (40) és a párja, Gerhard Daffue (34) a Rust De Winter természetvédelmi területre indultak kirándulni. Érkezés után úgy döntöttek, horgászni fognak a közeli gátnál. Alighogy Fick bement a vízbe, megtámadta egy krokodil – számolt be a esetről a New24-nek Mercia du Plessis, az áldozat testvére. A férfi felsőteste a krokodil szájába került, és a támadást látva a párja azonnal a vízbe vetette magát, hogy megmentse.

„Beugrott a vízbe és minden erejével az állat száját próbálta szétfeszíteni”

 

– mesélte du Plessis. Ahogy Daffue a krokodillal harcolt, egy ponton mind a két férfi a víz alá merült. Ahogy a férfi küzdött az állattal, a szorítása enyhült annyira, hogy a párját ki tudja menteni a szájából, és a következményekkel nem törődve ő nyomult az áldozat és a krokodil közé. Nem tudhatta, hogy az rátámad-e, de óriási szerencséjükre inkább elúszott.

Daffue kihúzta a párját a partra, és az ingével próbálta elszorítani Fick lábát, ami erősen vérzett. A terepjárójukba tette a férfit és a legközelebbi kórházba sietett vele. Bár az ő keze is súlyosan megsérült, ragaszkodott hozzá, hogy az ápolók először Ficket lássák el.

Fick a testén súlyos harapásos sérüléseket szenvedett, az állat a lábából kitépett egy darabot, megsérült a tüdeje és a veséje. Két műtéten esett át és az intenzív osztályon kezelik. Daffue kézsérülése miatt rekonstrukciós műtétre szorul, hogy megmenthessék az egyik ujját.

„A testvérem azt mondta, nem volt ereje a krokodillal szemben, ami bábként tartotta a szájában. Ha Gerhard nincs ott, könnyen megölhette volna”

 

– nyilatkozta du Plessis, miközben az orvosokat is meglepte, hogy Fick egyáltalán túlélte ezt a támadást.

 

Daffue és az áldozat testvére / fotó: News24

 

Arról fogalmuk sem volt, hogy milyen veszélyben vannak, ugyanis a helyszínen mindössze egyetlen fán egy apró tábla jelzi, hogy előfordulhatnak a vízben vízilovak és krokodilok is.
A Pretoria Rekord hírportál a súlyos sérülésekről is közöl fotókat, de oda csak erős idegzetű olvasók kattintsanak.

 

 

Rálépett a farkára, erre a krokodil beleharapott az övébe

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin