Hírek

A krakkói érsek szerint „szivárványos pestis” pusztít Lengyelországban

 

A prédikáció nyújtotta lehetőséget kihasználva hívta fel a hívek figyelmét egy lengyel érsek a „szivárvány pestisre”, ezzel még inkább megosztva az egyébként is kettészakadt országot, már ami az LMBTQ témákat illeti.

A krakkói érsek, Marek Jedraszewski azt mondta a prédikációja során, hogy bár földjük többé nincsen kitéve a vörös pestisnek, azaz a kommunista hatalomnak, ez nem azt jelenti, hogy nincsenek újabb mozgalmak, amelyek ne akarnák irányítani a lelküket, szívüket és elméjüket – idézi a Gay Times.

„Nem marxizmus, nem bolsevizmus, de ugyanabból a szellemből született, a neomarxizmusból. Ezúttal nem vörös, hanem szivárványszínben.”

Mostanában egyébként is homofób hullám söpör végig Lengyelországon a közelgő választások miatt, ami atrocitásokhoz, erőszakhoz vezetett az egyik pride felvonuláson. A résztvevőket kövekkel, üvegekkel és petárdákkal támadták meg. Az Amnesty International jogvédő szervezet közleménye alapján a lengyel rendőrség erői nem voltak képesek garantálni a felvonulók épségét és biztonságát, valamint nem tudták megakadályozni az erőszak kialakulását sem.

Ez azonban nem az egyetlen homofób eset volt, mely Lengyelországot sújtotta. Nemrégiben egy helyi hetilap homofób matricákat szeretett volna terjeszteni, ám ettől a bíróság eltiltotta.

A tavalyi évben az ország elnöke, Andrzej Duda bevallotta: örömmel támogatna egy melegpropaganda törvényt orosz mintára. Több iskolában pedig LMBTQ-barát rendezvényeket töröltek, mert úgy gondolták, nincsen helyük az oktatási intézményekben. Ahogy akkor nyilatkozta:

„Ha létrejönne egy hasonlóan jól kidolgozott törvény, nem zárnám ki annak a lehetőségét, hogy elfogadjam.”

A krakkói érseknek azért talán lenne fontosabb dolga is a szivárványos pestisnél, mert éppen hatalmas pedofilbotrány rázza az egyházat.
 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin