Itthon

A köztársasági elnöknél tüntetnek ma a homofób propagandatörvény ellen

Mint ismert, a hazai és nemzetközi tiltakozás ellenére tegnap délután a magyar Országgyűlés megszavazta az úgynevezett pedofiltörvényt, amelyhez múlt héten kormánypárti képviselők homofób és transzellenes módosításokat csatoltak.

Az új jogszabály betiltaná a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely meleg vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését, valamint betiltana minden olyan oktatási programot, amely említést tesz az LMBTQI emberek létezéséről.

Ez ellen szerveződik ma délután hat órára spontán demonstráció (a Facebook-esemény ITT érhető el) a Sándor-palota, Áder János köztársasági elnök hivatala elé. Beszédek, egyéb programok nem lesznek, a szervezők az alábbit kérik minden résztvevőtől.

 

Írd le történetedet, amikor előbújtál vagy feltétel nélkül számíthattál a támogató személyekre az életedben: az osztályfőnöködre, a magyartanárodra, anyukádra, a nagybátyádra, vagy akár a tesódra! Írd le, mit jelentett a szeretetük, a támogatásuk, a kiállásuk érted! Ha volt olyan pedagógus, pszichológus vagy segítő szakember, aki segített abban, hogy elfogadd magad, írd meg ezt a történetet. Ha volt részed olyan iskolai beszélgetésben, ahol hiteles információkat kaphattál LMBTQI emberekről, írd meg, hogy miért volt ez fontos neked. Ha van LMBTQI családtagod, ismerősöd, barátod, írd le, miért és hogyan támogatod. És írjátok le, mit üzentek a jelen LMBTQI fiataljainak, akik ezt a támogatást jogszerűen már nem kaphatják meg!

Mutassuk meg, hogy #nemvagyegyedül, nem vagyunk egyedül!

Mutassuk meg az egész országnak, hogy mennyien támogatjuk egymást! Ha budapesti vagy, a történetet vesd papírra vagy nyomtasd ki, és hozd el a Sándor Palota elé, hogy Áder János is lássa! Aki vidéken él, küldje el nekünk a hatter@hatter.hu-ra, és mi fogjuk kinyomtatni neki. Lakóhelyeiteken pedig vigyétek ki a főtérre!

Ha felhasználhatjuk a történeteteket, küldjétek el nekünk is emailben az Ádernek írt leveleteket a hatter@hatter.hu címre, a tárgynak írjátok: #nemvagyegyedül. Írjátok bele a korotokat, és azt a nevet, becenevet, vagy monogramot, amivel hivatkozhatunk rátok!

A közösségi média felületeinken is meg fogjuk osztani a történeteiket, hogy hírül adjuk: nem vagyunk egyedül! Emberek vagyunk, nem propaganda!

 

 

A kormánypártok (a Fidesz és a KDNP) egységesen megszavazták a tervezetet és ugyanígy tett a Jobbik is – bár Jakab Péter pártelnök és miniszterelnökjelölt-jelölt ígéretet tett rá, hogy kormányváltás esetén kiszedik belőle a “témaidegen részeket.”

Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők már hétfő délelőtt bejelentették, hogy nem fognak szavazni. Szintén távolmaradással tiltakoztak DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd képviselői. A közösségi médiában tiltakozásának adott hangott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Fekete-Győr András, a Momentum pártelnöke. Márki-Zay Péter a kormánypárti képviselőket kérte arra, hogy ne szavazzák meg a pedofíliát a homoszexualitással összemosó törvénytervezetet. Mindhárman miniszterelnökjelölt-jelöltek.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin