Hírek

A középkorú pasik között több a nemibetegség, mint a tinifiúk között.

 

Egykor még a szülők tanították a gyerekeinek a biztonságos szex fontosságát, mára azonban fordulni látszik a kocka – lassan a kamasz gyerekeik azok, akinek bele kellene kezdeniük a bibék és méhecskék kezdetű történetekbe.

Az Egyesült Királyság egészségügyi minisztériuma alá tartozó Public Health England ügynökség felmérése szerint a szexuális úton terjedő fertőzések mára gyakoribbak a középkorú férfiak között, mint a hagyományosan felelőtlennek ítélt korosztálynál. A gonorrhoea (tripper), a szifilisz és a chlamydia fertőzéseket vizsgálva azt találták, hogy a 45-64 éves férfiak között több mint 10 százalékkal nagyobb az előfordulási arány, mint a 13-19 év közötti fiúknál.

Az idősebb korosztály adatai ráadásul ütemesen nőnek, 2014 óta 14 százalékkal több megbetegedést regisztráltak a körükben. Egyes szakértők ezt azzal magyarázzák, hogy a randiappok elterjedésével ez a korosztály ma már tovább marad aktív szexuálisan, mint korábban. Ugyanezt az időszakot vizsgálva a fiatalabb korosztálynál 16 százalékos csökkenést regisztráltak.

Egy 2015-ös felmérés szerint amióta a Grindr és a Tinder széles körben elterjedtté vált, bizonyos nemi betegségek előfordulási aránya látványos emelkedésnek indult Nagy-Britanniában – 2012 és 2013 között például a gonorrhea fertőzések száma tizenöt, a szifiliszeseké pedig kilenc százalékkal emelkedett.

“Az új alkalmazásoknak köszönhetően akár pár tíz méteren belül találhatsz valakit, aki hajlandó elmenni veled egy körre. Ez olyasmi, ami korábban nem létezett, és a férfiak és nők egyaránt élni akarnak a kényelmes lehetőséggel”

– nyilatkozta akkor a kutatásban résztvevő egyik brit orvos. Most az idősebb korosztállyal foglalkozó Age UK szervezet igazgatója, Caroline Abrahams szerint a szex továbbra is fontos marad a vizsgált idősebb korcsoportban, viszont a téma továbbra is tabu a körükben.

 

 

Previous post

Eredj, fiam, borbélyhoz!

Next post

Mert a jó dolgok nem csak Pesten történnek - Isteni steakek a Spíler Budából