Itthon

A kormánypárti szavazók kétharmada támogatja a homofób propagandatörvényt

Hatásos a kormány agymosó gyűlöletpolitikája. A Medián friss közvéleménykutatása szerint a Fidesz-KDNP szavazók többsége, 66 százaléka támogatja a homofób propagandatörvényt, amelyet az országgyűlés júniusban fogadott el.

A szavazókorú népesség egésze azért más képet fest. 47 százalék gondolja úgy, hogy helyes volt a törvény megszavazása, mert a szexuális nevelés kizárólag a szülők dolga, és fontos megvédeni a gyermekeket a káros befolyástól. 42 százalék szerint viszont nem helyes, mert korlátozza a szólásszabadságot, és hátrányosan megkülönbözteti az LMBTQ embereket.

A kormánypárti szavazóknak csupán negyede (25 százaléka) van a törvény ellen, míg az ellenzéki szavazóknál az arány 29-64, a bizonytalanoknál 39-39 százalék (e csoportban 22 százalék nem válaszolt).

A felmérést július 13. és 19. között végezte a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet a magyarországi népességet reprezentáló 1000 fős minta telefonos megkérdezésével.

Az elmúlt néhány hétben a homofób kormányzati intézkedések hatására több közvéleménykutató cég is mérte a magyar társadalom LMBTQ közösséghez és azon belül is a meleg és leszbikus emberekhez, az azonos nemű párokhoz fűződő viszonyát és véleményét.

A Publicus Intézet eredményeiről itt írtunk részletesen:

 

A magyarok kétharmada támogatja az azonos nemű párok házasságát

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb