Itthon

A kormány megvétózta az EU gyermekvédelmi stratégiáját, csak mert az nem homofób

fotó: Depositphotos

 

Az Európai Bizottság még március 24-én terjesztette elő az EU gyermekjogi stratégiáját, erről szavaztak tegnap Luxemburgban az igazságügyi miniszterek tanácsülésén. A stratégia az alábbi területekkel foglalkozik:

  • A gyermekek erőszakmentes élethez való joga
  • A gyermekek gyermekbarát igazságszolgáltatáshoz való joga
  • A gyermekek aktív részvétele a demokratikus életben
  • A gyermekek azon joga, hogy társadalmi hátterüktől függetlenül teljes mértékben gyümölcsöztetni tudják a tehetségüket
  • A gyermekek ahhoz fűződő joga, hogy biztonsággal használhassák a digitális környezetet, és kamatoztathassák az abban rejlő lehetőségeket
  • A gyermekek jogai világszerte

Mint arra Didier Reynders igazságügyi biztos emlékeztetett, valamennyi uniós stratégia alapvető eleme a diszkriminációmentesség, hogy egyetlen polgár se szenvedjen el hátrányos megkülönböztetést, és ez vonatkozik a szexuális orientáció szerinti megkülönböztetésre is. Az EUrologus tudósítása szerint a huszonnégy oldalas dokumentum szövegében egyetlen helyen szerepel az LMBTQ betűszó, az alábbi formában:

Néhány más gyermekcsoportnak, mint például a fogyatékkal élő és az LMBTIQ gyermekeknek, sajátos szükségleteik lehetnek a mentális és fizikai egészséggel kapcsolatban, amelyeket megfelelő módon kell kezelni.

 

És ez volt az, ami miatt Varga Judit inkább a kukába dobta az egész gyermekvédelmi stratégiát, és Magyarország – Lengyelországgal együtt – megvétózta a dokumentumot. Varga Judit érvelése szerint ha az a meleg fiatalokat is megvédené, akkor inkább ne kerüljön védelem alá a többi gyermek sem. Erről a magyar igazságügyi miniszter büszkén posztolt a Facebookon:

Az Európai Bizottság gyermekjogi stratégiájával kapcsolatban a mai napon az uniós igazságügyi miniszterek tanácsi következtetésekről tárgyaltak. Mivel egyes tagállamok a végsőkig ragaszkodtak ahhoz, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskoláinkba, vétóznunk kellett lengyel kollégámmal.

A gyermekek elleni erőszakkal vagy a gyermekprostitúcióval szembeni fellépés, de még a különleges nevelési igényű vagy a fogyatékkal élő gyermekek jogainak biztosítása, sőt a diszkrimináció bármely formájának elutasítása sem volt fontosabb számukra az LMBTQ-lobbi extra jogainak biztosításánál. A magyar kormány elkötelezett a gyermekek jogainak magas szintű védelme mellett és soha nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat az iskoláinkba.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin