Hírek

A Kitörölt fiút ajánlja híveinek egy keresztény lelkész

Egy keresztény lelkész elkészítette TOP 10-es listáját, melyben olyan filmek szerepelnek, amelyeket szerinte másoknak is látnia kell.

Talán meglepő lehet, de Edward McNulty TOP 10-es listájának nyolcadik helyén szerepel a Kitörölt Fiú című film, amelyben negatívan mutatják be az átnevelő terápiákat, amelyeket mostanában egyébként is egyre többen kétségbe vonnak és betiltásukat szorgalmazzák – írja a Gay Times.

A lelkész azt is elárulta, hogy közössége széles köreiben elterjedt volt az ilyesfajta átnevelő terápia. Véleménye szerint a film remekül összefoglalja, milyen is az átnevelő terápiák sötét oldala.

A fiú hamar megtanulja, hogy az átnevelő központ taktikája valójában az, hogy lelkileg meggyötörjék őket és félelmet keltsenek bennük. Még saját családjuk ellen is fordítják őket, akik szerintük felelősek azért, hogy ezek a fiatalok annak idején a meleg ’életstílust’ választották.

Jelenet a Kitörölt fiú című filmből

McNulty véleményét azonban többen is támadták a keresztény közösségből, köztük Peter Sprigg, a Családvédelmi Tanács tagja, aki azt mondta, a Garrard Conley memoárján alapuló film valójában csak egyetlen nézőpontot mutat be a szexuális orientáció megváltoztatásának erőfeszítéseiről. Azt is cáfolta, hogy az átnevelő terápiák hatástalanok lennének, és károsnak sem mondaná őket, amit az LMBTQ ellenes csoport, a Családvédelmi Tanács kutatásai is megerősítettek.

Peter Sprigg saját csoportjának kutatásait tudományos kutatásoknak nevezte, de a valódi tudomány szerint több szakértő is veszélyesnek, károsnak nevezte a terápiákat, melyeket nem megfelelően alkalmaznak.

Az Izraeli Orvostudományi Egyesület egy korábbi nyilatkozatában a hatástalan jelzővel illette a terápiákat, valamint arról is beszámolt, hogy mentális károkat okozhatnak a „betegekben”, mint szorongás, depresszió vagy öngyilkossági tendenciák.

A Kitörölt fiú cím film előzetese itt tekinthető meg:

BOY ERASED | Official Trailer | Focus Features

Watch Lucas Hedges, Nicole Kidman and Russell Crowe in the new trailer for #BoyErased, featuring the new original song “Revelation” by Troye Sivan & Jónsi. W…

Previous post

Ádám&Dani - A szivárványzászló története

Next post

Az LMBTQ emberek üldözése a holokauszt során