Sport

A királyt idézte a coming outoló norvég kézilabdás

fotó: Instagram

 

Az élvonalbeli Drammen HK norvég kézilabdacsapat tagja a 22 éves Ola Hoftun Lillelien, aki V. Harald király 2016-os beszédéből idézett, amikor most az Instagramon coming outolt.

“A norvégok olyan lányok, akik a lányokat szeretik; olyan fiúk, akik a fiúkat szeretik, valamint olyan fiúk és lányok, akik egymást szeretik.”

A sportoló április 21-én állt a nyilvánosság elé, ezen a napon volt fél évszázada, hogy a skandináv országban dekriminalizálták a homoszexualitást. Az évfordulón a norvég miniszterelnök hivatalosan is bocsánatot kért azoktól, akiket korábban meghurcoltak a homoszexualitásuk miatt.

Ola Hoftun Lillelien másfél évvel ezelőtt kezdett el coming outolni a családjának, a barátainak és a csapattársainak, most pedig arról írt, hogy reméli, 2022-ben nem számít szenzációnak egy előbújás.

“Remélem, hogy a társadalom mára már eljutott addig, hogy a fiúknak és a lányoknak nem kell attól félniük, hogy nem fogadják el őket olyannak, amilyenek. Nem szenzáció szeretni és szerelmesnek lenni valakibe, szóval remélem, eljutottunk odáig, hogy ez nem téma.”

Ez pedig Norvégiában valóban lehetséges, a sportoló ugyanis az Outsportsnak azt mondta, eddig egyetlen negatív visszajelzést sem kapott.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ola Hoftun Lillelien (@olalillelien) által megosztott bejegyzés

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb