Hírek

A kínai LMBTQ tartalmakat akarta védeni az aktivista, de elvesztette a pert

 

A kínai LMBTQ aktivisták a tavalyi év óta megpróbálják támadni a Pekingi Legfelsőbb Bíróság döntését, amely betiltotta az országban az LMBTQ tartalmat.

Fan Chunlin aktivista úgy döntött, hogy véget vet a diszkriminációs törvénynek, mely 2017 óta abnormális szexuális viselkedésnek bélyegzi meg a homoszexualitást, és minden ehhez köthető tartalmat letiltott Kína az országban elérhető internetről – írja a Gay Star News. Az aktivista próbálkozásait és kemény munkáját azonban sorozatos kudarcok érték. Tavaly januárban indított pert, amit elvesztett októberben. A múlt héten pedig a harmincéves sanghaji férfi elvesztette utolsó esélyét is a per megnyerésére. Állítása szerint azonban a hosszú harc közben rájött, már nem is igazán a győzelem lebegett a szeme előtt.

„Az a legfontosabb, hogy minél több ember kapott információt a szexuális kisebbségekről a pernek köszönhetően. […] Ha ebből a szemszögből nézzük az esetet, akkor az eredeti célunkat sikerült elérnünk.”

Kínában igazán ritkaságnak számít, ha civil személyek indítanak pert a kormány ellen, így a szakértők nem lepődtek meg a kudarcon, Fan azonban azt is elárulta, hogy mindezt az LMBTQ-közösségért tette, és az ő hangjukat akarta hallatni a peren keresztül.

Bár Kínában 1997 óta nem számít illegálisnak a melegek közötti szexuális viszony, és 2001-ben a mentális betegségek listájáról is eltávolították a homoszexualitást, az azonos neműek házasságára továbbra sincsen lehetőség. A konzervatív, „hagyományos” család orientációjú országban pedig még mindig túl sokan élnek úgy, hogy nem merik felvállalni önmagukat.

 

 

hirdetés
Previous post

„Vegyük ezt eggyel komolyabban annál, hogy megyünk 50 métert, és azt mondjuk: világbéke”

Next post

Brunei nem büntetni szeretne a halálra kövezéssel, csupán megelőzné a problémákat