Hírek

A kínai állam az LMBTQ szervezetek finanszírozását segíti

A kínai kormány alapítványt hoz létre, amivel a különböző helyi LMBTQ csoportok pénzgyűjtését akarják elősegíteni. A döntést az indokolja, hogy ezzel szeretnék enyhíteni a szervezetek függését a külföldi támogatásoktól.

 

 

A Leszbikusok és Melegek Szülei, Barátai és Családjai nevű kínai LMBTQ csoport már tíz éve üzemeltet pénzgyűjtő alapítványt, a helyi Polgári Ügyek Minisztériuma őket kereste meg a javaslattal. Az alapító A Qiang a kínai Global Times-nak elmondta,

„Tárgyalásokat kezdtünk a minisztérium társadalmi ügyeket támogató szervezetével, és ha sikerrel járunk, egy új alapítvány jöhet létre. Ennek segítségével az egész országból fogadni tudjuk az adományokat, a kínai LMBTQ csoportok kevésbé lesznek rászorulva a külföldi pályázatokra és hatékonyabban működhetnek.”

Kínában LMBTQ csoportok már harminc éve működnek, de erősen a külföldi adományokra és pályázatokra szorulnak, hogy egyáltalán életben tudjanak maradni. Aktivisták szerint ennek egyik hátránya, hogy a külföldi felajánlók sokszor úgy ragaszkodnak a saját elképzeléseikhez a támogatás elköltésekor, hogy nem veszik figyelembe a helyi viszonyokat és igényeket.

Kínai aktivisták szerint a mostani döntés előremutató a kormány részéről, és annak jele, hogy kezdik elismerni az LMBTQ csoportok munkáját.

A közösség helyzete meglehetősen visszás a hatalmas országban: miközben a tévé- és mozifilmekben nem jelenhetnek meg LMBTQ karakterek, cenzúrázzák az internetes LMBTQ tartalmakat és a rendezvényeket sokszor az utolsó pillanatban hatóságilag lehetetlenítik el, addig az állam például meleg randiappokba fektet.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin