Lifestyle

A keresztény heteró férfi története, aki egy évig melegnek tettette magát

Timothy Kurek számára egyáltalán nem volt könnyű elmondani édesanyjának, hogy meleg. A szülőt annyira megrázta a hír, hogy később cikket is írt róla egy helyi lapnak. „Inkább derült volna ki az orvosnál, hogy rákos vagyok, mint hogy legyen egy meleg fiam” – írta akkor.

Pedig Timothy nem is volt meleg. A szigorú keresztény erkölcsiségben nevelkedett, konzervatív egyetemen diplomázott fiú azonban 2011-ben elhatározta, hogy próbára teszi hitét és egy éven át melegként éli életét. A kísérletre akkor határozta el magát, amikor egy leszbikus barátnőjét a családja eltaszította magától, kirúgta otthonról, csak azért, mert a saját neméhez vonzódott.

Timothy Kurek 2

Személyes tapasztalata is embert próbáló volt. A softball csapat, amelyben játszott, kitaszította magából, a barátai elfordultak tőle, a keresztény közösség, amelyhez tartozott, szinte szó szerint rácsapta az ajtót. Mindeközben „felbérelt” magának egy barátot, rendszeresen járt LMBT-témájú rendezvényekre, felvonulásokra, tüntetésekre, melegbárokba.

Ez a tizenkét hónap, különösen az elején egyáltalán nem volt könnyű számára. „Legszívesebben hánytam volna. Folyamatosan cigarettázhatnékom volt.” Aztán az idők változtak. Egyre több meleget ismert meg, olyanokat is, akik mélyen vallásosak voltak és folyamatosan közösségük előítéleteitől tartottak.

Timothy Kurek

Az egy év lejárta után Timothy úgy érezte magát, mint aki újjá született. Erre az élettapasztalatra, a kitaszítottságra volt szüksége ahhoz, hogy megmaradjon a hite. Ma már a baráti társasága sokszínűbb, nyíltan kiáll a melegek jogaiért, sőt, édesanyja is konzervatív keresztényből lelkes támogatóvá vált.

Timothy nemrég egy TED beszélgetés keretében is mesélt tapasztalatairól. Az alábbi videón mindezt ti is megnézhetitek:

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin