Sport

A kanadai jéghokisok jótékonysági árverésre ajánlották fel a szivárványos mezüket

Ryan Poehling, a Montréal Canadiens játékosa / fotó: Twitter @CanadiensMTL

 

A kanadai Montréal Canadiens profi jégkorongcsapat április 16-án tartotta a sokszínűségnek és az elfogadásnak szentelt éves rendezvényét, és ezen az estén csapott össze az amerikai Washington Capitals csapatával.

Az NHL liga Hockey Is for Everyone programjának részeként tartott LGBTQ+ Nighttal támogatja a kanadai csapat a különböző szexuális irányultságú és nemi identitású embereket, valamint kiállnak a sportban a leszbikus, meleg, biszexuális, transz és queer közösségek tisztelete és elfogadása mellett.

 

 

A bemelegítés során használt 32, dedikált szivárványos mezüket és a szivárványos ütőket a meccs után jótékonysági célra ajánlották fel. A játékosok által aláírt mezekre keddig lehetett licitálni: az egész csapat által aláírt mez 2000 kanadai dollárért (átszámítva több mint 540 ezer forintért) kelt el, de a Hockey Is for Everyone nagykövetének, a csapat egyik alternatív kapitányaként játszó Nick Suzuki mezéért valaki még ennél is többet, 2010 dollárt fizetett.

 

 

Az árverés teljes bevételét két szervezet kapja, a You Can Play a sportban tapasztalható homofóbia ellen küzd, míg a GRIS-Montréal érzékenyítő programokat szervez.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin