Kultúra

A Kacsamesék meleg apukái jelentik a legnagyobb problémát a járvány közepén

 

Az 1987-ben bemutatott, legendás animációs sorozat után harminc évvel a Disney úgy gondolta, hogy leporolja a Kacsameséket. A reboot sorozatban nemrég mutatkoztak be az egyik új karakter, Violet szülei. A szivárványcsaládban két apuka neveli a kislányt, aki Tiki, Niki és Viki osztálytársa.

A sorozat egyik producere, Frank Angones a blogján úgy ír az apukákról, hogy ők csupán háttérszereplők, akik eddig még nem is szólaltak meg. A Kacsamesék folytatásában a Disney igyekezett egy modern világot ábrázolni, így a karakterek is sokszínűek, de ahogy Angones is elismeri, az LMBTQ reprezentáción még nem dolgoztak eleget.

 

 

Csakhogy már ez a két szótlan háttérszereplő is sok a legendás One Million Moms nevű szervezetnek, akik a tomboló koronavírus-járvány közepén ismét találtak valamit, amin felháborodhatnak.

„Nyilvánvaló, hogy ez a bizonyos producer nem fogja annyival befejezni a gyerekek agymosását, hogy a homoszexuális párkapcsolatokat a normalitás álarca mögé rejtve mutatja meg nekik.”

Azon nyomban bojkottot is hirdettek a Disney ellen. A rutinos bojkottló anyukáktól időnként megijednek a szórakoztatóipari fejesek, pedig csak egy kicsit kell megkapargatni a felszínt: nemhogy egymillióan nincsenek, de még a saját honlapjukon is csupán annyit állítanak, hogy egymillió anyukát szeretnének összegyűjteni. És hogy hol tartanak?

4.787 követőnél a Twitteren.

De még ha el is érnék az egymilliós számot, a 328 milliós Egyesült Államokban azzal csupán megközelítenék az amerikai transznemű közösség méretét. Eközben csak a RuPaul’s Drag Race 2,3 millió követőt tud felmutatni a Facebookon, Ellen DeGeneres pedig 35 milliót.

Szóval van még hová fejlődniük az anyukáknak, akik a mindenféle petíciózásaik során 5.000 és 17.000 közötti aláírásokat képesek összegyűjteni legjobb esetben is.

Ennél egy fokkal fajsúlyosabb versenyző a Kacsameséken való kiakadásban Ken Ham. Az úriember egy olyan „történelmi múzeum” tulajdonosa, amit az evolúciót elvető, helyette a teremtésben hívő kreacionisták hoztak létre. A tematikus parkként működő intézményben kiállították például Noé bárkájának méretarányos “másolatát” is, aminek karácsonyi szivárványos díszkivilágításával pár éve szimbolikusan is visszavették a szivárványt a melegektől. Ham most egy Facebook-posztban rohant ki a Disney ellen:

„A Disney folytatja az LMBTQ propaganda könyörtelen és szégyenteles nyomulását a gyermekekre. Más gyerekműsoraikkal is a melegpropagandát erőltetik, és az új Kacsamesék producere még a sajnálatát is kifejezte, amiért nem a melegek megjelenítése áll a középpontban, hiszen a nyolcvanas évek eredeti műsora „a heteronormatív szerelmekről” szólt. Szóval a Disney több és több teret ad majd a melegpropagandának, hogy ezzel a Biblia-ellenes és bűnös életmóddal, ami tönkreteszi a családokat, a gyermekek agyát mérgezze. Szomorú, hogy a Disney a melegpropagandát erőlteti.”

Szegény Ham a jelek szerint nincs tisztában a tényekkel, mert azért a Disney távolról sem az LMBTQ-jogok élharcosa. A Kszi, Simon (Love, Simon) új tinisorozatát például azért nem vették műsorba, mert az szerintük „túlságosan is felnőtt témájú”.

 

Walt Disney személyesen rúgta ki legnagyobb sztárját melegsége miatt

 

 

hirdetés
Previous post

Amanda Málovics – „Sokan, köztük fiatalok, az öngyilkosságba menekülnek majd”

Next post

Szivárványzászló és csókolózó leszbikus pár is feltűnik a Mini reklámjában