Hírek

A K-pop az LMBTQ “életstílust” hirdeti egy prédikátor szerint

Egy indonéz mohamedán prédikátor felhívta hívei figyelmét a koreai popzene veszélyeire, mely alatt leginkább az LMBTQ “életstílus” hirdetését értette.

Faudh Naim, Indonézia egyik legnépszerűbb prédikátora figyelmeztetett: mindenki tartsa távol magát az országban újonnan megjelent, hallyu néven ismert koreai hullámtól és a vele járó dél-koreai popkultúrától – írja a Gay Star News.

 

Dél-koreai popkultúra

 

A prédikátor arra alapozta feltételezését, hogy a koreai pop világában az előadók – leginkább a férfiak – között sokszor közelebbi kapcsolatot is gyaníthatunk az úgynevezett skinship miatt. Ez valójában annyit jelent, hogy azok, akik nem érzik feszélyezve magukat egymás közelében, mi több, megnyugvást találnak a másik társaságában, többször is megérintik egymást, és ezek a gesztusok néha többnek is tűnhetnek barátinál.

Ha jobban belegondolunk, a koreai bandatagok hosszú éveket töltenek egymással egészen fiatal koruktól kezdve, amikor még csak felkészítik őket a szakmára. Emiatt akadnak, akik több mint tíz éve vannak egy csapatban, és saját állításuk szerint igazi család vált belőlük, testvérként gondolnak a másikra. Így talán könnyebben megérthetjük a skinshipet is, amely inkább a férfiakra jellemző.

 

 

Mégsem mondhatjuk, hogy a koreai pop világa hemzseg az LMBTQ közösség tagjaitól, de a teljesség igénye nélkül meg lehet említeni Hong Seok-cheont, vagy Mamant, akinek előbújása miatt a menedzserét is ott kellett hagynia. Illetve ott van Holland, aki már eleve meleg énekesként debütált 2018-ban, és ezt videoklipjeiben is büszkén hirdeti.

De akadnak olyanok is, akik egyszerűen szívesen feszegetik a gender határait, mint Lee Taemin vagy Amber, akik közül utóbbi hivatalosan is androgünnek vallja magát, tehát elutasítja a tipikus gender szerepeket és külsőt.

Mindettől függetlenül Faudh Naim kitart álláspontja mellett, és arra kérte a muszlim k-pop rajongókat, hogy bánják meg eddigi tetteiket és tartsák magukat távol a koreai hullámtól, amely bár valami izgalmas és új dolgot hozhat az emberek életébe, valójában a muszlimok számára a pokol kapuját jelentheti.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb