Itthon

A Humen irodájában forgatott az RTL Híradó a névtelen levél miatt

Mint arról részletesen beszámoltunk, a hétvégén névtelen levél érkezett a Humen irodájába, az ablakban elhelyezett szivárványzászló eltávolítását kérve. Az esetről számos híroldal beszámolt, az RTL Híradó pedig interjút készített a szerkesztőségben.

Waliduda Dániel, a Humen munkatársa elmondta, hogy nem tudni, ki küldhette a levelet, hiszen a lakókkal jó viszony alakult ki az elmúlt egy évben. A kérdésre, miszerint tervben van-e a kérésnek megfelelően a szivárványzászló levétele, azt válaszolta, hogy nincs, fent marad és a másik két ablakba Magyarország és az Európai Unió zászlaja is kikerül. “Az LMBTQ közösséghez tartozunk, magyarok vagyunk, európaiak vagyunk és mindegyikre büszkék vagyunk” – mondta.

Pásztor Emese, a Társaság a Szabadságjogokért jogásza hozzátette, hogy a saját ablakába mindenki bátran kiteheti a szivárványzászlót, az jogszabályba nem ütközik, jogsértés nem történik. “Miért névtelen levél érkezik, miért nem indul el egy párbeszéd a lakók között, amely segíthetné a megértést, hogy mi ennek a zászlónak a tartalma?

A teljes tudósítás itt tekinthető meg (a felvétel második fele kitér Sebastian Vettel szivárványos cipőjére, Deutsch Tamás erre adott, minősíthetetlen válaszára és a német nagykövetség reakciójára):

 

 

 

Emlékeztetőül, a Humen részére eljuttatott levél:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb