Nagyvilág

A homoszexualitás egyházi tanításának újragondolását sürgeti Luxemburg bíborosa

Luxemburg érseke a homoszexualitásról szóló katolikus tanítás „alapvető felülvizsgálatára” szólít fel, és kijelentette, hogy nem helyes, ha egyházi alkalmazottakat szexuális orientációjuk miatt elbocsátanak.

A KNA német katolikus hírügynökségnek adott interjújában Jean-Claude Hollerich bíboros a homoszexualitásról szóló egyházi tanításról az alábbit mondta: „Azt hiszem, itt az ideje, hogy alapvető felülvizsgálaton essen át a tanítást„.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cardinal Jean-Claude Hollerich (@cardinal_jch) által megosztott bejegyzés

 

Amikor arról a január végén indult kampányról kérdezték, amelynek keretében 125 német katolikus pap és egyházi alkalmazott közösen coming outolt, és felszólították az egyházat, hogy tisztességesebben járjon el az LMBTQ-katolikusokkal, Hollerich kijelentette, hogy az egyház alkalmazottai nem veszíthetik el állásukat szexualitásuk miatt.

Úgy vélem, hogy ennek a tanításnak a szociológiai-tudományos alapja többé nem igaz” – mondta a kedden február 1-jén megjelent interjúban. Hozzátette: „Tudják, hogy az egyházban van helyük. Nálunk [saját luxemburgi egyházánál] senkit sem bocsátanak el azért, mert homoszexuális„.

Míg a katolikus egyház a homoszexuális cselekedeteket jellemzően bűnnek tekinti, Ferenc pápa nemrégiben sürgette a szülőket, hogy fogadják el és támogassák LMBTQ-gyermekeiket.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin