Nagyvilág

A homofóbia főpapja szerint Trump azért bukott, mert túl melegbarát

Donald Trump a családjával a New York-i Rockefeller Plaza előtt 2016-ban / fotó: Steven Ferdman/Everett Collection

 

Az Abiding Truth Ministries bizniszegyház vezetőjeként Scott Lively a homofób gyűlöletre építette az egész karrierjét. Nemzetközileg is igen aktív, szerepet játszott az oroszországi homofób propaganda megalkotásában, ahogy Lettországban és Ugandában is ugyanezen dolgozott.

Utóbbi helyen részben neki is köszönhető a világ egyik legdurvább LMBTQ-ellenes törvénye, amely alapján akár életfogytiglani börtönbüntetéssel is sújthatóak a melegek. A halálbüntetés volt igazából napirenden, csak azt a nemzetközi nyomás miatt végül el kellett vetniük. Lively az egész világon rajta tartja a szemét, 2016-ban nyílt levélben köszönte meg Orbán Viktor bátor kiállását a keresztény értékek mellett, ahogy erről a Magyar Nemzet is beszámolt.

Áldásos tevékenysége mellett neoprotestáns prédikátorként is aktív, aki az összeesküvés-elméleteket sem veti meg – ezzel pedig tökéletesen beleillik a jelenlegi Trump-párti körökbe. Szerinte a holokauszttól kezdve a ruandai népirtásig mindenért a melegek a felelősek.

És még Trump bukásáért is.

Lively ugyanis nemrég egy rádióműsorban kijelentette, hogy a száznál is több LMBTQ-ellenes törvényt, határozatot és rendeletet jegyző Trump-adminisztráció fejeként a volt elnök azért bukott meg, mert „túl melegbarát volt”, így Isten közbeavatkozott, hogy elveszítse a választást.

„Ha Donald Trump az Úr embere volt négy évig a Fehér Házban, ahogy azt én hiszem, akkor miért nem védte meg őt? Mert ha az Úr kegyes lett volna hozzá, nincs az az emberi erő, ami eltávolíthatta volna ebből a tisztségből.”

 

Csakhogy Lively szerint Trump jól teljesített minden területen, kivéve „a homoszexuális ügyben, ami a legnagyobb hibája volt.”

„Dacolt Istennel a Biblia alapvető tétele kapcsán, és ezt nem bánta meg soha. És még egy dolog, amit ez idő alatt tett, és amellyel gyakorlatilag bebiztosította, hogy Isten elforduljon tőle, hogy saját személyes jóváhagyását adta erre a viselkedésre, amelyet Isten a lehető legkeményebben elítél a Bibliában – ez pedig a férfi homoszexualitás. A homoszexualitást is általánosan, de az elítélés különösen a férfi homoszexualitásra értendő.”

 

Ha pedig mindez nem lett volna elég, a rádióinterjú után egy videóban megerősítette az állításait, de hozzátette, a bukáshoz egy bűnös asszony áskálódása is kellett:

„Mert nem harcoltunk a marxista lobbi közepén ülő sárkánnyal, hanem helyette hagytuk, hogy kígyó férkőzzön a saját táborunkba: a homoszexuális perverzió. Az elnök saját lánya, Ivanka rontotta meg a queerelmélet popkulturális propagandájának csábításával.”

 

Lively azt sajnos nem fejtette ki, hogy mit ért pontosan a queerelmélet popkulturális propagandája alatt, ugyanakkor Ivanka Trump egyáltalán nem volt népszerű az LMBTQ közösség soraiban. Ivanka főbűne talán az lehetett, amit Lively is felhánytorgat, hogy férjével, Jared Kushnerrel közösen 2017-ben lebeszélték az elnököt egy LMBTQ-ellenes elnöki rendelet aláírásáról.

Ha Lively mindenáron egy nőt akart volna okolni, akkor a lánya helyett talán inkább a feleségére, Melania Trumpra kellett volna céloznia. A first lady ugyanis a választások előtt szenvedélyes videóüzenetben bizonygatta, hogy márpedig Donald Trump a melegek legjobb barátja.

 

 

Melania Trump azt bizonygatja, mennyire melegbarát a férje

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb