Kultúra

A homofóbia ellen táncoltak a France’s Got Talent akrobatái

A France’s Got Talent legutóbbi adásában egy meleg táncos és egyben akrobata páros bukkant fel Guillaume és Arthur személyében, akik fontos üzenetet közvetítettek előadásukon keresztül.

Mielőtt elkezdődött volna műsoruk, az egyik zsűritag, Hélène Ségara megkérdezte a párost, hogy szeretnének-e bármit is mondani a produkció előtt. Erre Arthur csupán annyit mondott: Egy olyan előadással készültünk, ami a homofóbia ellen szól – idézi a Gay Times.

 

Pillanat az előadásból.

 

Párosuk tánca lenyűgözte nemcsak a zsűrit, de a közönséget is, miközben Leonard Cohen Hallelujah című dalának egyik feldolgozása szólt a háttérben. A produkció végén pedig a két táncos csókban forrt össze, amit hangos tapsvihar követett.

„Annyira gyönyörű volt és annyira gyengéd. Gyönyörűnek találtam az üzenettel és az üzenet nélkül is. Egyszerűen úgy éreztem, ez a helyes” – mondta Ségara, majd zsűri társa, az énekes színésznő, Marianna James a tánc végén elcsattant csókról tett említést, amely mélyen megérintette őt, hiszen nem gyakran történik ilyen a műsorban.

Twitter oldalán a zsűri egyik férfi tagja, Eric Antoine is elmondta, hogy sajnos napjainkban ez a harc, amit Guillaume és Arthur is folytatnak, még mindig szükséges.

 

 

A zsűrit természetesen olyannyira magával ragadta a produkció, hogy a két férfi tovább jutott a verseny következő szakaszába, és úgy tűnik, a nézők szívét is sikerült rabul ejteniük:

„Le kell bontanunk az előítéleteket, és rá kellene jönnie az embereknek, hogy mindenki azt szerethet, akit csak akar… A harcnak még most sincs vége, és még évekig fog tartani, de gratulálok a táncosoknak a produkciójukért.”

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb