Hírek

A homofóbia az Adidas szerint sem oké

A sportruházati cég Valentin-nap alkalmából készített posztja nem egészen azt a hatást érte el mindenkinél, amit vártak. A negatív kommentelőket azonban nem hagyták válasz nélkül. 

12628056_1053842048005567_2113520816_n_640x345_acf_cropped

A márka Instagram-posztban köszöntötte a szerelem ünnepét, azonban a hagyományostól eltérő – és számunkra persze örömteli módon – két nő szerepelt az általuk megosztott képen. Az egyforma cipős hölgyek (lábának) képét sajnos nem mindenki fogadta kitörő lelkesedéssel: a kommentek az “undorító”-tól a “természetellenes”-en át a leiratkozással fenyegető tirádákig terjedtek.

Az Adidas azonban nem az a cég, akik magasról tojnak a sokszínűségre, ezért amikor egyik követőjük, @azemann a következőt kommentelte: “WTF ADIDAS???? EZ A NAP AZ EGY LÁNYBÓL ÉS EGY FIÚBÓL ÁLLÓ PÁROK NAPJA, NEM A LESZBIKUSOKÉ. HÜLYE ADIDAS”, ők csak annyit válaszoltak: “Nem, @azemann, ez a SZERELEM napja. Boldog Valentin-napot!” És még egy nagy puszi-emojit is mellékeltek a jókívánsághoz.

A vállalat vezetői nemrég jelentették be, hogy egy különleges záradékkal egészítik ki a szponzori szerződéseiket, amelyekkel az LMBT sportolók esélyeit erősítik: eszerint mindenképpen támogatnák az LMBT sportolókat coming outjuk után is, történjék bármi.

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés