Hírek

A homofób amerikai alelnök hasonmása meleg szervezeteknek gyűjt adományokat

 

A New York-i járókelők a Times Square-en az Egyesült Államok alelnökével találkozhatnak, aki jótékonysági szervezeteknek, pontosabban LMBTQ alapítványoknak gyűjt.

Ebben a pillanatban döbbenhet meg mindenki, hiszen közismert, hogy Mike Pence annyira homofób, hogy Trump szerint egyenesen „az összes meleget fel akarja lógatni”. Legkésőbb ekkorra minden járókelőnek gyanús lehet a jelenet (egyébként is, egy alelnök arrafelé háztömbnyi lezárással és testőrök hadával közlekedne), hogy itt bizony némi turpisság van a dologban.

A turpisság neve Glen Pannell, az 51 éves, meleg férfi valójában grafikus és szabadúszó színész, és először a családja viccelődött azzal, hogy hasonlít a hírhedten homofób politikusra. Az USA Indiana államában élő család számára eleve nem volt ismeretlen Pence, hisz ő az állam kormányzója volt, de Pannell csak akkor figyelt fel rá, amikor kormányzóként aláírta a helyi melegellenes törvényt.

„Meleg vagyok, ami arra késztetett az aláíráskor, hogy felálljak és tiltakozzak. Az ilyen fajta politikusi döntés csak erősíti az aktivizmusomat.”

Pannell megalkotta alteregóját: az alelnökre hasonlító figura a Mike Hot-Pence nevet kapta (utalva arra, hogy ő a dögösebb kiadás), és deréktól felfelé a politikusra hajaz, alul viszont mindig csupán színes-vicces alsónadrágokat visel. Így áll ki az utcákra, hogy adományokért kalapozzon, például az LMBTQ fiatalok öngyilkossága ellen küzdő Trevor Projectnek. De menekülteket segítő, vagy épp környezetvédő szervezeteknek is rendszeresen gyűjt – minden olyan csoportnak és témának, amik a legjobban megszenvedik a Trump-Pence duó kormányzását.

„Megértem, hogy az embereket miért fogja meg a figurám. Mert vicces és reményt ad, az embereknek pedig most erre van szükségük.”

 


 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin