Itthon

A HIV kapja a főszerepet Budapest főterén a hétvégén

December 1-ét 1988-ban, az AIDS elleni küzdelem jegyében elsőként nyilvánították egészségügyi világnappá. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) e nap (World AIDS Day) alkalmából lehetőséget kíván teremteni a HIV fertőzés és az AIDS-el összefüggő megbetegedések elleni közös fellépésre és a nemzetközi szolidaritás jegyében a betegséggel élők támogatására, az elhunytakról való megemlékezésre.

A nemzetközi nap alkalmából a Fővárosi Önkormányzat és az Erzsébetvárosi Önkormányzat támogatásával, a Retropajzs Egyesült szervezésében egy plakátkiállítás zajlik most hétvégén a Budapest belvárosában található Madách Imre téren.

A szervező egyesület tagjai a plakátok által szeretnének a HIV-vel kapcsolatos fontos és aktuális üzeneteket eljuttatni minél több emberhez. Például azt, hogy a HIV-szűrés életeket menthet, és hogy a HIV-pozitív státusz, de akár az AIDS-állapot sem egyenlő már a halálos ítélettel. Vagy hogy aki rendszeresen szedi a gyógyszereit, és a vírusszáma méréshatár alatt van, az nem fertőz, és nem veszélyes sem a párjára, sem a gyermekére, sem a környezetére.

 

 

Egész napos eseményt szervez a Háttér Társaság az AIDS Világnapja alkalmából

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin