Nagyvilág

A heteroszexuális emberek “felsőrendűbbek” a melegekhez képest egy kormányzóhelyettes szerint

Mark Robinson, Észak-Karolina második embere, aki várhatóan 2024-ben indul a kormányzói posztért, múlt vasárnap Winston-Salem városában tartott templomi prédikációt.

A videón is rögzített beszédében Robinson megkérdőjelezte a melegség “célját”, és közölte, hogy nem akarja elmagyarázni az unokáinak, mi a homoszexualitás, amit a férgekhez és a legyekhez hasonlított.

Robinson elmondása szerint egy meleg férfi egyszer megkérdezte tőle: “Tehát úgy gondolod, hogy a feleséged és te, tehát a ti heteroszexuális kapcsolatotok jobb, mint az én férjem és az én homoszexuális kapcsolatom?” Ő erre egy szívből jövő igennel válaszolt – mondta a gyülekezetnek.

Ezek az emberek [a heteroszexuálisok] felsőbbrendűek, mert olyasmit tudnak tenni, amit azok az emberek [a homoszexuálisok] nem tudnak” – jelentette ki. “Mert Isten így teremtett. És belefáradtam abba, hogy a társadalom megpróbálja azt mondani nekem, hogy ez nem így van.

Ha a homoszexualitás Istentől való, akkor milyen célt szolgál? Mire szolgál? Mit hoz létre? Semmit sem teremt.” A republikánus politikus ezután a melegséget ahhoz hasonlította, “amit a tehenek hagynak maguk után”, valamint a férgekhez és a legyekhez. Azt is mondta, hogy csak “két nem létezik”.

Lehetsz feldarabolt, felöltöztetett, bedrogozott csúnya férfi vagy nő, de attól még férfi vagy nő vagy, és nem érdekel, hogy ez kinek nem tetszik” – mondta Robinson, álló ováció közepette.

Miután a szószékre lépett, először igyekezett tisztázni, hogy a közhivatalban betöltött szerepe más, mint amit prédikál. “Amerikában jogod van homoszexuálisnak lenni, és választott tisztségviselőként kötelességem megvédeni az alkotmányos jogaidat, és meg is fogom” – mondta. “De mi most a templomban vagyunk, és egyházi dolgokról beszélünk, Isten dolgairól beszélünk.

Robinson beszéde 1:52:20-nél kezdődik:

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés