Kultúra

A Heartstopper sztárja szívesen alakítaná az első transznemű Bond-lányt

A brit Mirror magazinnak adott interjújában a 18 éves Yasmin Finney azt mondta, hogy “szívesen lenne transz Bond-lány – vagy csak úgy általában Bond-lány“.

Imádom James Bondot” – mondta. “Valahányszor megnézek egy Bond-filmet, mindig arra gondolok, hogy szívesen lennék az a menő, szexi Bond-lány, akit még soha nem írtak meg.

A Heartstopper mellékszereplője elmondta, hogy Caroline Cossey transz színésznő inspirálta, aki statisztaként szerepelt az 1981-es For Your Eyes Only című Bond-filmben.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Yasmin Finney (@yazdemand) által megosztott bejegyzés

 

A film bemutatója után Cossey-t egy újságban akarata ellenére outoltatták. Később elmondta, hogy az élmény hatására öngyilkosságot kísérelt meg. “Egyszerűen elegem lett abból, hogy szégyenkeznem kellett valami miatt, amit soha nem tudtam befolyásolni“. Ezután folyamatosan harcolt a brit kormánnyal a transzneműek jogaiért, és ő lett az első transznemű Playboy-modell.

Finney, aki a Doctor Who stábjához is csatlakozik, nemrég azt mondta a PinkNews-nak, hogy úgy érzi, “azért került erre a földre, hogy transz színésznőként változást hozzon“.

“Még mindig el vagyok ragadtatva attól, hogy én vagyok az első pozitív reprezentációja a transz embereknek a brit médiában” – mondta. “Elle [Finney Heartstopper karaktere] olyan gyönyörű karakter. Már fiatalon is annyira magabiztos. Nem hiszem, hogy valaha is láttam ilyent képernyőn.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb