ÉletmódHírek

A hálószobai performansz miatt gyantáztatnának a magyar férfiak

A Humen Media és a Wax in The City egy közös online felmérést indított, hogy megtudjuk, hogyan is állnak a magyar férfiak a gyantázással. Voltak meglepetések.

Nagyon elfogadják a férfiak a gyantázást

A gyantázás meglepően elfogadott a magyar férfiak körében, a megkérdezettek 96%-a gondolta úgy, hogy bárki gyantázhat, nemtől függetlenül. Csupán 4% gondolta úgy, hogy férfiként ciki a szőrtelenítésnek ezt a formáját választani. Vagyis ha gyantáról van szó, biztosan hiszünk a nemek közti egyenlőségben.

Félünk tőle, hogy fáj

Ám ettől függetlenül sokan lehetnek, akik férfiként mégsem mernek elmenni gyantáztatni, hiszen a társadalomban ez a tevékenység valamilyen oknál fogva máig tabunak számít. De miért? A megkérdezettek 59%-a, vagyis erős többsége szerint az alanyok egyszerűen félnek a fájdalomtól, ami pedig nem is olyan nagy, mint azt a filmekben sulykolják belénk. Az emberek 53%-a szerint sok férfi azért nem mer gyantáztatni menni, mivel nem is tudja hol lehet – ami a Google és okostelefonok világában egy meglepően gyorsan megoldható probléma. De megsúgjuk: ha a legjobbat akarjátok, irány a Wax in The City. A megkérdezettek kevesebb mint fele, 49%-a pedig egyszerűen cikinek érzi – de mint láthattuk az előző eredményből, ez csupán egy idejemúlt beidegződés.

A fenék gyantázás nem ciki

Utánajártunk annak is, hogy melyik testrésznél gondoljuk a leginkább, illetve a legkevésbé elfogadhatónak a gyanta használatát, ha férfiakról van szó. A felmérésben 80%-ával magasan vezet a hát, aztán nem olyan szorosan, de követi a fenék, az intim rész, illetve a mellkas. Ezeket a testrészek mind 50% felett teljesítettek. A szemöldök meglehetősen vegyes fogadtatásra talált, a két egyértelmű vesztese a büszkeségversenynek pedig a láb és a kar.

A férfiak többsége gyantáztat

De elég az elméletből, nézzük a gyakorlatot! Mennyire jár a magyar férfi gyantázni? Meglehetősen elterjedt szokás! A válaszadók 63%-a volt már gyantázni és csupán 37%-nak nem volt még része az élményben. Ám a 63% eléggé vegyes társaság: 24% rendszer nélkül jár, 12% alkalmanként 21% pedig rendszeresen. A maradék 6% pedig eddig csak egyszer volt. Reméljük nem ijedtek meg.

A hónaljat gyantáztatják a legtöbbször

Honnan is került le a szőr ezekben az esetekben? A legnépszerűbb testrész itt a hónalj lett 46%-kal, amit a szemöldök követett 34,9%-kal, majd pedig a mellkas 30,1%-kal. Jól szerepelt még a fenék 26,5%-kal, az intim részek 25,3%-kal és a hát 20,5 százalékkal. A kar és a lábak az előző kérdésekhez mérten valóban népszerűtlenek a maguk 8,4 és 10,8 százalékukkal. A válaszadók még megemlítették a hasat (3,6%), orrot is (1,2%).

A fenékkel tervez a legtöbb férfi

A legtöbben a feneküket tervezik gyantáztatni, hátsó részünk 51,3%-kal magasan vezet a felmérésében, majd 38,2%-kal követi az intim rész. A dobogón a hónalj áll 30,3%-kal, amit a hát követ 22,4%-kal, illetve a mellkas 15,8%-kal. A legnagyobb vesztesek ismét a karok (10,5%) és lábak (13,2%), mindegyik alig érte el a 10%-ot.

Vagyis leszűrhetjük, hogy a gyantázást a férfiak nem tartják cikinek, sőt, többségüknek volt is már benne része. Lábaink és kezeink szőrösségével nincs semmi bajunk, ahogy a mellkas is némileg tabunak számít. A szemöldök gyantázása meglepően elfogadott és hétköznapi szokás, ahogy a hónaljé is, igaz ez már kevésbé számíthat meglepetésnek. Az abszolút győztes a hát lett, az eredmények pedig világosan kimutatják, hogy a férfiak rengeteg esetben a hálószoba miatt járnak gyantázni: a fenék és az intim részek szőrtelenítése óriási népszerűségnek örvend.

Te is kipróbálnád? Vagy már rég a wax a megoldásod a szőr elleni harcban? A Wax in The Cityben barátságos, nyitott, higiénikus és modern körülmények között, képzett szakemberek által gyantáztathatod mellkasod, hátad, szemöldököd, hónaljad, feneked vagy az intim területeket. Ám itt még nem ér véget a történet! Vásárolhatsz saját készítésű kozmetikumokat is, hogy otthon is folyamatosan ápolhasd a szőrtelenített területet, elkerülve a bőrirritációt.

Wax in The City Budapest

Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78, 1055

www.wax-in-the-city.hu

CC header banner – 2019 júl
Previous post

Nyerj színházjegyet a Leszámolás velem című előadásra!

Next post

Különleges fotósorozattal ünnepelte transz fia előbújását az édesanya