Hírek

A hadsereg segítségével vadásznak LMBTQ emberekre egy indonéz városban

Döbbenetes, az LMBTQ közösséget érintő szó szerinti vadászatról számolt be büszkén az indonéz Padang város polgármestere, Mahyeldi Ansharullah egy helyi online hírmagazinnak.

A polgármester a kép bal oldalán

Elmondása szerint a hadsereg helyi állományát használja arra, hogy a közösség minél több tagját elfogják. Ezeket az embereket ezt követően a katonák “képezik ki”. Hogy mire? “A bennük lévő hazaszeretet és helyes identitás tökéletesítésére” – mesélte Ansharullah.

Ez azonban nem minden. A polgármester úgynevezett ulemákat, iszlám tudósokat is bevet, akik gyakorlatilag ördögűzést hajtanak végre a szerencsétlen áldozatokon.

Padang városa a Délkelet-Ázsia térképen

A polgármesternek és e “tudósoknak” ugyanis meggyőződése, hogy ezek az emberek azért rendelkeznek eltérő szexuális orientációval, vagy nemi identitással, mert démonok és szellemek szállták meg őket.

Bár Indonéziában a homoszexualitást nem tiltja törvény, mégis egyre gyakrabban olvasni híreket a közösséggel szemben elharapódzó erőszakról, különösen Aceh tartományban, ahol az iszlám saría jogrend van érvényben. Az országgal kapcsolatos korábbi beszámolóink IDE kattintva olvashatóak el.

Previous post

LMBTQ csókok köszöntötték Ferenc pápát legutóbbi útján

Next post

Ádám&Dani - A szivárványzászló története