Hírek

A Google is a Pride Hónapot ünnepli

Fontos események, ünnepek, évfordulók közeledtével a Google mindig igyekszik különleges logókkal és animációkkal készülni. Nem kivétel ezalól a Pride Hónap sem, amelynek  beköszöntével 50 év LMBTQ-történelmét mutatják be nekünk 1969-től indulva.

Az animált logót Nate Swinehart tervezte, aki bemutatja nekünk, hogyan is alakult a Pride az elmúlt ötven évben. A végén a további információkra kattintva a Google a Pride történelméhez kapcsolódó cikkeket is tár elénk – számol be róla a Pink News.

Mit mond minderről az alkotó? „Az, hogy ezen a logón dolgozhattam, igazán személyes projekt volt számomra. Mint az LMBTQ-közösség tagja, nagyon is ismerem a küzdelmet az elfogadásért és azért, hogy a világ részei lehessünk. Emlékszem, mielőtt csatlakoztam volna a céghez, láttam egy Google logót, amely a Szocsi téli olimpiai játékok tiszteletére készült 2014-ben, és egy szivárványzászlót is ábrázolt. Ahogy a Google nyitó oldalára néztem, újra átjárt a remény és a vágy, hogy tartozhassak valahová. Nagy szerepet játszott ez a pillanat abban, hogy eldöntsem: én is Google-logók készítésével szeretnék foglalkozni. Felfedeztem a lehetőséget, amit megtehetünk annak érdekében, hogy pozitív hatással lehessünk a világra, és hogy segíthessünk az embereknek abban, hogy érezzék, lássák és hallják őket, és hogy igenis számítanak.

 

 

hirdetés
Previous post

Az LMBTQ-közösség kiírtására buzdít egy polgármester

Next post

Újabb ország tiltja a szexuális orientáción alapuló diszkriminációt