Nagyvilág

A golyók nem tudják megállítani a szeretetet

 

A három oslói szórakozóhelyen, köztük egy melegbárnál történt fegyveres támadás miatt nem ér véget a küzdelem, hogy minden embernek joga legyen a szabad és biztonságos élethez, mondta vasárnap Jonas Gahr Stoere norvég miniszterelnök.

Szombatra virradóra egy magányos fegyveres, egy 42 éves, iráni származású norvég állampolgár követte el a támadást, amely során két ember meghalt és huszonegyen megsebesültek. Az ámokfutót a rendőrség radikalizálódott iszlamistaként jellemezte, a támadást terrorcselekménynek minősítették, és terrorveszélytől tartva lefújták a szombatra tervezett oslói pride felvonulást.

A Reuters beszámolója szerint az oslói székesegyházban vasárnap tartott megemlékező szertartáson a norvég miniszterelnök azt mondta, a diszkrimináció, az előítéletek és a gyűlölet elleni küzdelem nem áll meg.

„A nap folyamán a város tele volt olyan emberekkel, akik ki akarták fejezni a szomorúságot és a haragot, de egyúttal a támogatást és a szolidaritást is, valamint a további harc iránti elköteleződést, miszerint minden embernek joga van a szabad élethez, a biztonságos élethez.”

 

 

A miniszterelnök arra a több ezer emberre utalt, akik a támadás helyszínein megemlékeztek, majd spontán módon végigsétáltak a belvároson. A szivárványszínű zászlókkal díszített székesegyházban tartott szertartáson a gyászolók mellett a királyi család tagjai, miniszterek, és a norvég egyház vezetői is részt vettek.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin