Hírek

A fociban uralkodó homofóbiára figyelmeztet egy leszbikus játékos

Megan Rapinoe nyerte az Év női labdarúgójá díjat, és győzelmi beszédét arra használta, hogy felhívja a sport világában még mindig terjedő homofóbiára a figyelmet.

 

Megan Rapinoe

 

A leszbikus focista a homofóbia mellett megemlítette a rasszizmust és a nemek közti fizetéskülönbséget, miközben átvette a Golden Ball-díjat a FIFA’s The Best awards ceremónián Milánóban, Olaszországban – számol be róla a Pink News.

Beszédében több társát is kiemelte, akik saját bőrükön tapasztalták meg a homofób és rasszista támadásokat a pályán. Ilyen Raheem Sterling és Kalidou Koulibaly, akik mindketten rasszista gyűlölködéssel néznek szembe, valamint a nyíltan meleg focista, Collin Martin. Nem feledkezett meg a számtalan, nyíltan az LMBTQ közösséghez tartozó női játékosról sem, akiknek nap mint nap keményen meg kell küzdeniük azért, hogy az egyre növekvő homofóbia ellenére azt a sportot űzhessék, amit szeretnek.

„Ha valóban változást szeretnénk elérni, akkor úgy gondolom, hogy a világon mindenkinek felháborítónak kellene tartania azt a mértékű rasszizmust, ami Raheem Sterlinget és Koulibalyt éri. Mindenkinek annyira kellene felháborodnia a homofóbián, mint ahogy az LMBTQ játékosok teszik. Mindenkinek felháborítónak kellene tartania az egyenlőtlen fizetéseket, és nem csak a nőknek. Ez lenne számomra a leginspirálóbb dolog. […] Futball játékosként csodálatos lehetőségeink vannak, hogy felhívjuk ezekre a dolgokra a figyelmet. Úgy hiszem, ebben a teremben mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy segítsen másoknak, felemeljen másokat és megossza velük a sikerét, ezért megkérek mindenkit, hogy cselekedjen minél előbb.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb