Sport

A fiatalokért coming outolt a meleg amerikafutballista

Nagy szenzáció volt, amikor tavaly nyáron a közösségi médiában coming outolt Carl Nassib, a Las Vegas Raiders amerikaifutballistája. Az akkor 28 éves fiatalember történelmet írt előbújásával, hiszen ő lett az első, melegségét nyíltan felvállaló aktív NFL-játékos (National Football League).

Szeretném kihasználni a pillanatot és közölni, hogy meleg vagyok. Már egy ideje meg akartam tenni, és mostanra éreztem magam elég kényelmesen ahhoz, hogy kimondjam” – hangzik el a rövid videóban. „Remélem, hogy egy nap az ilyen videókra és az egész coming out folyamatra nem lesz szükség, de addig is mindent megteszek azért, hogy egy olyan kultúrát ápoljak, ami elfogadó és együttérző.”

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Carl Nassib (@carlnassib) által megosztott bejegyzés

 

A fiatalember nemrég a Good Morning America című tévéműsor vendége volt, ahol felidézte a videó elkészítésének és posztolásának körülményeit. Döntése, miszerint nyilvánosságra hozza, hogy meleg, abból a reményéből fakadt, hogy pozitív kicsengésű beszélgetést kezdeményezhet a szexuális irányultságról a társadalomban és a sportvilágban.

Vagy egy órán keresztül csak bámultam a telefont, és próbáltam felturbózni magamat” – mondta Nassib a Good Morning America című műsorban Michael Strahan egykori NFL-sztárnak. „Az utolsó dolog, amit mondtam, az volt, hogy ‘Tudjátok mit – a gyerekekért teszem’. És: megnyomtam a posztolás gombot.

Azért is akartam nyilvánosságra hozni, hogy biztosan a saját feltételeim szerint tegyem. Az egyik legnagyobb félelmem az volt, hogy csak azért fognak emlékezni majd rám, mert meleg vagyok.” Nassib azt is megjegyezte, hogy az öltözőben a csapattársainak való coming out nem volt olyan dolog, egyáltalán nem félt tőle, köszönhetően a csapattársaival való nagyszerű kapcsolatának.

A coming out posztját rengeteg támogató üzenet és bejegyzés követte, beleértve az akkori csapatáét is, akik ezt tweetelték: „Büszkék vagyunk rád, Carl„.

 

 

Remélem, hogy egy nap az ilyen videókra és az egész coming out folyamatra nem lesz szükség” – mondta. „Amikor az emberek előbújnak, azért teszik, mert félnek. Félnek attól, hogy negatív hatással lesz az életükre, a kapcsolataikra, a munkájukra.

Hozzátette: „Csak remélem, hogy egy nap nem lesznek ilyen félelmeink – ez az a társadalom, amit egy nap remélek. És remélem, hogy pozitív lökést tudok adni ebbe az irányba.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin