Hírek

A Fekete Párduc zambiai színészét homofób támadások érik fiatalkori meztelenkedése miatt

A Marvel szuperhősös mozifilmjében játszik a zambiai színész, Shumba Patrick Mutukwa, aki most felnőttfilmes botrányba keveredett hazájában.

Az USA-ban élő Mutukwa nemzeti hőssé vált Zambiában, miután bekerült a hollywoodi blockbusterbe. Gyakorlatilag statiszta szerepben ugyan, de emellett ő segítette a stábot a helyes dialektus használatában nyelvi trénerként. Odahaza márciusban még turnézott is a hollywoodi karrierrel, rajongókkal találkozott és motivációs beszédeket tartott.

 

o

 

Miután azonban elkezdtek keringeni fiatalkori meztelen képei online, hazájában egy pillanat alatt közellenséggé vált. A kora húszas éveiben készült róla szóló videó és néhány kép, de ezek mindegyikén egyedül szerepel. Ez persze semmit sem számított otthon, a közvélemény szerint ő egy melegpornó színész és kész. A közösségi médiában nem győzik kifejezni a népek, mennyire undorítónak is tartják mindezt. A Zambia Observer egyenesen azt írja, hogy

“ennek az embernek megengedték, hogy ifjúságunknak tartson motivációs beszédeket, miközben ilyen erkölcstelenségből él.”

A színész szóvivője, Larissa Long arról írt, hogy fiatal férfiként olyan döntést hozott ügyfele, amivel talán nem mindenki ért egyet, de azóta már felnőtt. Egyúttal kijelenti, hogy a férfi sem most, sem a múltban nem volt melegpornó színész.

“Senki sem volt vele a videóban. Kínos számára ez a fiatalkori eset, de határozottan nem történt olyasmi, amiért bocsánatot kellene kérnie, nem volt se törvénybe ütköző és nem ártott vele senkinek.”

Mutukwa helyzetét súlyosbítja, hogy Afrikában hazája számít az egyik leginkább homofóbnak. Egy 2016-os közvélemény-kutatás szerint csak a zambiaiak 7 százalékát nem zavarná, hogy a szomszédja meleg lenne, és ez az egyik legalacsonyabb arány a fekete kontinensen. A beleegyezéssel történt szexuális kapcsolat két felnőtt között törvénybe ütköző cselekedet, amiért 14 évnyi börtönbüntetés is kiszabható, és Zambia azon országok közé tartozik, ahol a homoszexualitással megvádolt személyeket anális orvosi vizsgálatoknak vetik alá.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb