Hírek

A Fehér Házban fogadja Donald Trump a meleggyűlölő brazil elnököt

Március 19-én bemutatkozó látogatásra érkezik az Amerikai Egyesült Államokba Jair Bolsonaro, Brazília januárban hivatalba lépett elnöke.

A találkozón fogadja őt Donald Trump, az USA elnöke és helyszínül az állam- és kormányfői szintű találkozók szokásos helyszíne, a Fehér Ház szolgál majd – erősítette meg az elnöki sajtóosztály.

 

Donald Trump egy korábbi találkozón Lea Varadkar ír miniszterelnökkel

 

A kiadott nyilatkozat szerint a két elnök megvitatja majd “hogyan építhető egy jobban fejlődő, biztonságosabb és demokratikusabb nyugati világ.” Emellett szó lesz majd a közös védelmi és kereskedelmi politikáról, valamint más külügyi témákról, például a venezuelai válságról is.

Minden bizonnyal jól megértik majd egymást, hiszen hasonlóan populista politikusok mindketten. Sőt, Bolsonaro hozzáállása az LMBTQ közösséghez pedig még Trumpénál is rosszabb. A Playboy-nak 2011-ben adott nyilatkozatában elmondta, hogy szívesebben látná a fiát holtan, mint melegként és ez az attitűd elnöki tevékenységére is rányomja bélyegét:

 

Brazília új elnöke máris cserbenhagyta az LMBTQ közösséget – Humen Online

A január elsején beiktatott új brazil elnök, Jair Bolsonaro máris kihagyta az LMBTQ közösség védelmét az ország legfontosabb feladatai közül, sőt, egy tanács neve is alaposan megváltozott. A Nő, Család és Emberjogi Minisztérium új listáján, melyen legfontosabb prioritásaikat és belső struktúrájukat írják le, nem szerepelnek semmilyen szinten az LMBTQ jogok.

 

Eltünteti az LMBTQ tartalmat az iskolákból Brazília elnöke – Humen Online

Nem is volt még olyan régen, hogy Jair Bolsonarót megválasztották Brazília új elnökének, a politikus máris újabb csapást mért az LMBTQ közösségre – mégpedig az oktatási rendszeresen keresztül. Bolsonaro és kormánya úgy döntött, az iskolai tankönyvekben és a vizsgákon nincsen helye a gender kérdéseknek, a homoszexualitásnak, a feminizmusnak és a nők elleni erőszaknak sem.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb