Hírek

A Facebookon is korlátozzák a szexet

A Tumblr után a Facebook is komoly változtatásokat vezet be a szexualitás témájával kapcsolatban.

Csupán pár nap telt el, mióta a Tumblr bejelentette, hogy december 17-től törli a szexuális tartalmakat oldaláról, most pedig úgy tűnik, a Facebook is kezébe vette az irányítást.

A Facebook hivatalossá tette, hogy betiltja a „szexuális ajánlatok” és ehhez hasonló posztok közzé tételét. Akadnak, akik a hír hallatán máris arra gondoltak, ez a törvény kiterjed a szexuális orientáció említésére is, de a Facebook vezetői állítják, hogy nem egészen erről van szó – írja az Advocate.

A tilalom pontosabban olyan posztokra lesz hatással, mint a szexuális partnerekre utaló bejegyzések az ajánlatokkal és a kívánságokat kifejező posztokkal egyetemben, de a szexualizált szleng, a szexuális töltetű rajzok, fényképek is törlésre kerülhetnek.

Ami az LMBT+ közösség aggodalmát illeti, a Facebooknak nem áll szándékában a szexuális irányultságokkal kapcsolatos posztokat törölni.

„A cégünk azt szeretné, ha az emberek szabadon beszélhetnének a szexuális irányultságukról, anélkül, hogy attól kellene félniük, a bejegyzéseik törölve lesznek. […] Csupán az, hogy „Meleg vagyok” nem számít szexuális ajánlatnak.”

Bár ma már a szexuális irányultsággal írjuk le a homoszexualitást, heteroszexualitást és a biszexualitást, régebben erre a „szexuális preferancia”szót használták. Ez manapság már sokkal részletesebben utal arra, hogy ki mit is keres pontosan szexuális partnerében.

Arra is fény derült, hogy a csoportokban és az oldalakon megtalálható szexuális témákat csakis akkor fogják törölni, ha valaki jelenti az adott tartalmat, ám ez nem igazán gyakori. Ha pedig valakivel a Messengeren beszélgetünk szexről, akkor is csak a tartalom jelentésével lépnek érvénybe a következmények.

Previous post

A hétvégén tartják Afrika első LMBTQ játékait!

Next post

Soha ennyi queer kötődésű filmet nem jelöltek Golden Globe-ra