Hírek

A dühös homofób anyukák a Disney legújabb filmjét támadják

Egy jobboldali vallásos csoport azzal vádolja a Disney-t, hogy a gyerekek akarata ellenére akarja beléjük sulykolni az „LMBTQ-életmódot”, mégpedig egy nyíltan meleg mesekarakterrel.

 

Lena Waithe és karaktere

 

Legyen szó reklámokról, játékokról, magazinokról vagy filmekről és sorozatokról, a One Million Moms mindig lesben áll, hogy lecsapjon a legapróbb LMBTQ-tartalmakra, amelyek véleményük szerint károsak a fiatalabb generációra. Ezúttal a Disney és a Pixar egy még meg sem jelent filmjét vettek támadásba, mégpedig az Előre című animációs filmet, amelyben egy nyíltan leszbikus rendőrnő bukkan fel – írja a Pink News.

„Figyelmeztessenek minden szülőt! A One Million Moms-nak minden segítségre szüksége van, hogy minél több ember tudomást szerezzen a Disney ármánykodásáról, amely során családokra és leginkább a gyerekekre akarja ráerőltetni az LMBTQ-életmódot legújabb filmjével, az Előrével. […] A karakter, akit a nyíltan leszbikus Lena Waithe szinkronizál, egy lila leszbikus küklopsz, akinek a szövege felfedi a szexuális irányultságát”

– írta a vallásos csoport a honlapján.

Arra is kitértek a homofób anyukák, hogy a Disney már korábban is próbálkozott az LMBTQ-karakterek reprezentációjával, így például a Star Wars-ban, a Szépség és a Szörnyetegben és a Toy Story 4-ben. Ezzel a lépéssel szerintük a Disney meleggé akarja „változtatni” a gyerekeket.

„Ezek még finom utalások voltak, hogy ne legyen túl feltűnő a gyerekek számára, de a Disney most már konkrét formába bújtatja az utalásokat. A Disney úgy döntött, hogy politikailag korrekt lesz, ahelyett, hogy továbbra is családbarát maradna. A Disney-nek ragaszkodnia kellene a szórakoztatáshoz, és nem a propagandák terjesztéséhez.”

A One Million Moms petíciót is indított annak érdekében, hogy a Disney tudtára adják: nem áll szándékukban olyan filmet nézni – ez esetben az Előrét –, amelyben queer karakter van. A petíciót eddig 20 ezren írták alá.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin