Kultúra

A Downton Abbey megmutatja az LMBTQ közösséggel való bánásmód sötét oldalát

Már a magyar mozikban is megtekinthető a nagysikerű angol sorozat, a Downton Abbey filmváltozata, melynek egyik színésze őszintén beszélt arról, hogyan is bántak az LMBTQ közösséggel a korai huszadik században.

Rob James-Collier 2010 óta alakítja Thomas Barrowt, aki inasként szolgál Downtonban. Karakterén keresztül a nézők bepillantást nyerhetnek, milyen küzdelmekkel kellett szembenéznie a meleg férfiaknak az 1920-as évek Angliájában, amikor a homoszexualitás még illegális volt – írja a Gay Times.

 

Rob James-Collier mint Thomas Barrow

 

A színész mindig is hálával gondolt a sorozat írójára, Julian Fellowes-re, amiért bízott abban, hogy képes lesz eljátszani Thomas szerepét érzelmi hullámvölgyeivel és az elé gördülő akadályokkal együtt, melyekkel szembetalálta magát a hat évad során. Thomas ez idő alatt több férfiba is beleszeretett, megpróbálkozott az átnevelő terápiával és egyszer öngyilkosságot is megkísérelt.

„Ahogy látják, Thomas végre felfedez egy teljesen új világot, és végre közelebb kerül ahhoz az énjéhez, aki ő valójában. Megtalálja a boldogságot, de ezt akár el is veszítheti. Thomas útja a sorozatban és a filmben is éppen ezért olyan érzelmes. […] Ez a történet feltárja a valóságot, hogy milyen lehetett meleg férfinak lenni azokban az időkben. Borzalmas lehetett, és mi azt szeretnénk, hogy az emberek lássák, mennyire más volt minden akkoriban. Nagyon nehéz lehetett Thomasznak, és az emberek most éppen ezért drukkolnak a boldogságáért a filmben is”

– nyilatkozta karakteréről Rob James-Collier.

A 69 Emmy jelöléssel és világhírnévvel rendelkező sorozat végre a mozikba is eljutott, melyben a Crawley család mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást, ám ezúttal az írók egy kis különlegességgel készültek. Downton Abbey lakóit (Maggie Smith, Hugh Bonneville, Jim Carter) ugyanis nem más tiszteli meg látogatásával, mint V. György király és Mária királyné. Akik pedig ismerik már a szereplőket és a kusza eseményszálakat, sejthetik, hogy a film során az egész birtok a feje tetejére áll.

 

 

 

 

hirdetés
Previous post

Ezúttal borászat utasított el egy leszbikus párt

Next post

Kiderült, hogy két férfi a "modenai szerelmesek"