Lifestyle

A csillárokhoz vonzódás nem számít szexuális orientációnak a brit médiahatóság szerint

Süket fülekre talált a brit médiahatóságnál a Leeds-i Amanda Liberty panasza, aki szerint a The Sun egy 2019-es cikkében gúnyt űzött a 92 esztendős német gyártmányú csillárjához, Lumiere-hez fűzött gyengéd érzelmeiből és diszkriminálta kettejük szerelmét.

 

Amanda Liberty és csillárja

 

Amanda szerint a cikket jegyző Jane Moore megszegte az újságírokra vonatkozó etikai kódex diszkriminációról szóló 12-es paragrafusát, ugyanis a december 18-ai keltezésű cikkben azon merengett, vajon a hölgy nem “homályos-e” kicsit, amellyel kimerítette a szexuális orientáción alapuló ítélkezés vádját. Továbbá azt is kifogásolta, hogy a cikk szerint ő és a csillár már házasok, miközben a valóságban még csak jegyesei egymásnak.

A független médiahatóság (IPSO) azonban nem adott helyt a panasznak, szerinte ugyanis az etikai kódex vonatkozó paragrafusa azt a szexuális orientációt védi, amely ember, nem pedig tárgy felé irányul – utóbbiba pedig a világító objektumok is beleértendők.

Amanda önmagát “tárgyszexuálisként” határozza meg, korábban a New York-i Szabadság-szoborral volt párkapcsolatban – vezetékneve is innen ered, első barátja pedig egy dobverő volt. Elismeri azt is, hogy jelenlegi párjával, a 92 éves német csillárral nyitott a kapcsolatuk, otthona többi világítótestével is szoros kapcsolatot ápol, féltékenység azonban még soha nem ütötte fel a fejét.

Amikor először pillantottam meg Lumiere-t, az eBayen árulták Németországban. Az alakja fogott meg… Mindent szeretek benne, olyan egyedi. Több tízezer csillárt láttam már, de egy sem közelíti meg… Az egyénisége is magával ragadó…” Amanda a PinkNews-nak adott interjújában arról is beszámolt, hogy szeretett csillárja mellett érzi magát teljesnek és boldognak. Nem tartja magát őrültnek, sőt. Szerinte ugyanolyan, mint bárki más, ugyanúgy vannak barátai, családja, hasonló dolgok kötik le, mint bárki mást, csupán a párkapcsolata tér el a nagy átlagtól.

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés