Hírek

A család ellopott egy millió dollárt, amit a halott meleg férfi a partnerére hagyott

Egy homofób rokont sokkolta, hogy halott testvérének partnere beperelte. Tette mindezt azért, mert a testvér ellopott közel egy millió dollárt, amit az elhunyt férfi a partnerére hagyott a végrendeletében – és a homofób testvér most úgy gondolja, hogy a lopás ellenére ő az áldozat.

 

 

A felháborodott férfi a Redditen írta le, hogy 34 éves testvére rákban halt meg 9 hónappal ezelőtt, Massachusettsben. Testvére nyolc évig volt együtt a partnerével.

„A családunk vallásos és igen, lehet, hogy nem fogadtuk el a kapcsolatukat, de szerettük a testvéremet. Sajnos belehalt a rákba és hátrahagyott egy végrendeletet. A pénze nagy részét a meleg partnerére hagyta. Pedig még házasok se voltak! Úgy döntöttünk, hogy a pénzt megtartjuk a családnak, de adtunk egy keveset a partnerének is. Mi fizettük a testvérem temetését és a gyógyszereit is.

Azt hittük, már vége van a dolognak, de a volt partnere most beperelt minket, hogy megkapja a pénze többi részét. Nem tudom, hogyan jutott hozzá a végrendelethez. A családommal még mindig gyászolunk, ez az ember meg a bíróságra akar rángatni. Próbáljuk megoldani úgy az egészet, hogy ne kelljen bevonni a bíróságot is.”

Későbbi kommentekben elmondta, hogy egyedül a húguk volt az egyetlen, aki nem hagyta magára a meleg férfit. Ők ketten barátok maradtak, sőt a húg lett kinevezve a végrendelet végrehajtójának. A homofób testvér azt is leírta, hogy szerinte a szüleik jobban megérdemlik a pénzt, mint az elhunyt partnere, mert „ők nevelték fel és fizették az iskoláját”. Amire azt az egyszerű választ kapta online, hogy

„Egy gyerek nem befektetés.”

De a férfi még ez után is védeni próbálta magát:

„Nem tudjuk visszafizetni az egész összeget, mert a pénz nagy része már nincs meg. Nagy család vagyunk. A pénz nagy részét szétosztottuk a családtagok között, mert szerintünk így volt igazságos.”

Külön csavar a történetben, hogy a testvér meg volt róla győződve, hogy tetszésük szerint dönthetnek jogilgag kötelező erejű dokumentumokról. Amikor a hozzászólók felhívták rá a figyelmét, hogy könnyen vádat is emelhetnek ellene, amiért szándékosan elsikkasztotta a pénzt, ezért pedig akár börtönbe is kerülhet és a pert biztosan elveszti, akkor komolyan meglepődött.

„Hű, ezt nem tudtam. Ez komolyabb, mint hittem. Össze fogom hívni a családomat, hogy kitaláljunk valamilyen megoldást arra, hogyan szolgáltassuk vissza a pénzt. Nem akarok semmilyen vádat a családom ellen.”

A homofób férfi továbbra se értette, hogy halott testvérének párja hogyan juthatott hozzá a végrendelethez – arról a jelek szerint halvány fogalma se volt, hogy lakóhelyükön, Massachusettsben a végrendeletek publikusak. Online megosztott panaszkodása végül nem igazán talált értő fülekre:

„A kapzsiságod, a fanatizmusod és az ostobaságod nem a jog szerinti örökös problémája”

– állt az egyik kommentben, amihez csak csatlakozni tudunk. A testvér végül azt mondta, megpróbálják a helyes dolgot tenni és a rájuk hagyott értékekből fizetik majd vissza a pénzt az elhunyt partnerének.

 

Frits Ábel

 

 

hirdetés
Previous post

Több mint 78 ezer transzszexuális amerikai nem tud majd szavazni novemberben

Next post

„Videóim, fotóim és könyveim – kivétel nélkül szobrok” (Erwin Wurm)