Nagyvilág

A coloradói melegbárban lövöldöző gyilkos apja örül, hogy a fia legalább nem meleg

Múlt szombat öt ember meghalt és legalább húsz másik megsebesült a Colorado állambeli Colorado Springsben egy melegbár elleni fegyveres támadásban. A hatóságok szombaton 23 óra 57 perctől kezdődően számos segélyhívást kaptak a Club Q szórakozóhelyről, és a rendőrök mellett 11 mentőautó érkezett a helyszínre.

A rendőröknek kiérkezésükkor már nem volt sok dolguk, a szórakozóhely közönsége leszerelte a lövöldözőt, akinek azóta a neve is nyilvánosságra került: Anderson Lee Aldrich. Néhány nappal ezelőtt az apjával, Aaron Brinkkel készült interjú felkerült az internetre.

Aaron Brink, aki az Independent információja szerint egykor pornószínészként és MMA-harcosként kereste a kenyerét, a videófelvételen elmondja, hogy hallott a lövöldözésről, és arról is, hogy melegbárban történt. Mikor tudomást szerzett róla, hogy a fia is ott volt, megijedt, mit keresett ott?

Mormon vagyok, konzervatív republikánus, és mi nem vagyunk melegek” – fröcsögte Brink. Az apa tehát, amikor rájött, hogy a lövöldözés egy melegbárban történt, jobban aggódott amiatt, hogy meleg a fia, mint amiatt, hogy ő a gyilkos. “Nem tudom, mi a fenét keres egy melegbárban” – hajtogatta. Az öt ember haláláról értesülve megismételte, hogy a fia “viszont nem meleg“.

A videóban azt is elmondja, hogy mindig is dicsérte fiát, ha erőszakosan viselkedett, és mondogatta neki, hogy ezzel fog eredményeket elérni az életben. A tolerancia – ismerte el – nem olyasmi, amit fiának valaha is tanított.

Az apa ezután megszellőztette, hogy homofób és antiszemita nézeteket vall, amelyekről elmondása szerint “mindig is nyíltan beszélt“. Szerinte “nem menő melegnek lenni.

 

 

Fiát, Andersont kedden engedték ki a kórházból, ahova azután került, hogy a melegbárban a lefegyverzése közben megsérült. Első bírósági meghallgatásán – amelyen videóhíváson keresztül vett részt – alig beszélt, egyelőre nem világos, mi volt a tömeggyilkosság motivációja. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik a 22 éves férfit.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb