Hírek

“A civilek lefizetik a fiatalokat, hogy legyenek melegek”

Dr. Ezekiel Mutua, a kenyai cenzori hivatal vezetője ismét nagyot ment. Legutóbb azzal került be a nemzetközi hírekbe, hogy átnevelő terápiára akarta küldeni azt a két hím oroszlánt, amik egy vadrezervátumban párosodtak egymással.

 

Dr. Ezekiel Mutua

 

Most arra kérte levélben saját kormányát, indítson nyomozást a külföldi civil szervezetek ellen, mert meggyőződése, hogy azok teszik meleggék a kenyai fiatalokat.

“Hivatalom kérte a kormány illetékes szervét, hogy vizsgálják meg egyes civil szervezetek működését. Ezek a külföldi szervezetek elmennek a kenyai falvakba, hogy manipulálják a mi szegény ifjúságunkat, hatalmas pénzeket fizetve nekik, hogy rávegyék őket erre a bűnös cselekedetre.”

Mutua bűnös cselekedet alatt a homoszexualitást érti, és a The Nairobian napilapnak nyilatkozva tudni véli, hogy ezért akár 3 millió shillinget is kínálnak (ez a helyi havi átlagfizetés százszorosa). Rendületlenül hiszi, hogy a homoszexualitás nyugati métely, az nem létezett korábban Afrikában, csak a fehér ember hurcolta be. Véleménye szerint ez az eljövendő generációkat a pusztulásba vezeti, ezért küzdeni kell ellene, ő pedig inkább lemond hivataláról, de soha nem fogja azt reklámozni. Megjegyzi még, hogy míg a környező kelet-afrikai országokban, úgy mint Tanzániában, Ruandában és Ugandában a homoszexualitás tilos, addig

“egyedül a számukra biztonságos mennyországban, Kenyában folytathatják üzelmeiket a melegek.”

Nos, ebben az úgynevezett “biztonságos mennyországban” szintén tilos az azonos neműek kapcsolata, amiért akár 14 évnyi börtönbüntetés is kiszabható.

A cannes-i filmfesztiválra idén először jutott ki kenyai film, a két nő kapcsolatáról szóló Rafiki. A cenzori hivatal vezetőjeként Mutua természetesen azonnal betiltotta Kenyában.

 

 

Previous post

10 Sixty-Six Bar - Ahol önmagad lehetsz

Next post

Mit vegyünk a kezünkbe? Megérkeztek a tavaszi LMBT könyvújdonságok