Sport

A buzizás és cigányozás mellőzését kéri a szövetségi kapitány a magyar szurkolóktól

Sajtótájékoztatót tartott szerda délelőtt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – számol be a Nemzeti Sport. A férfi beszélt többek között a nemzeti együttes jövőbeli keretéről, az Anglia, Albánia és Andorra elleni világbajnoki selejtezőkről, de kitért a szurkolói elvárásokra, valamint a szurkolókkal szembeni elvárásokra is.

” (…) a magyar válogatott szurkolói is a tizenkettedik játékost jelentik a lelátóról. Ezért is szeretném nagy alázattal arra kérni őket, hogy ne csináljanak butaságokat. Ne illessenek senkit sértő jelzőkkel. Ne cigányozzanak, ne buzizzanak (ezt a két szót magyarul mondta Rossi – teszi hozzá a Nemzeti Sport szerkesztője). Mindenki tudja, hogy ezt szankcionálhatják. Számunkra nagy kár, ha zárt kapus mérkőzést kell játszanunk, mert egészen más hatvanötezer szurkoló előtt pályára lépni, akik leüvöltik az ellenfelet. Még nekem is óriási lendületet jelent, akkor gondoljanak bele, milyen lehet a pályán átélni. Ezért is kérem, mellőzék ezeket a szavat. Köszönöm a segítséget!”

Örömteli, hogy a cigányozás és a buzizás mellőzését kéri a szurkolóktól Marco Rossi. Bízunk benne, hogy nemcsak a szankcionálástól való félelem miatt várja el a magyar közönségtől, hanem mert a rasszizmust és a homofóbiát egyébként sem tartja elfogadhatónak a lelátókon.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb