Itthon

A budavári városházára is kikerült a szivárványzászló

Fotó: V. Naszályi Márta Facebook-oldala

 

A budapesti pride tiszteletére az I. kerületi városházára is kikerült a szivárványzászló, Budavár mellett így már Erzsébetváros, Ferencváros, Józsefváros, Terézváros, Újbuda és a Főpolgármesteri Hivatal épületén is ott lobog. Az eredeti tervek szerint ma tartanák a Budapest Pride felvonulást, ami a koronavírus-járvány miatt fizikai formájában idén elmarad.

A zászló kihelyezéséről a kerület polgármestere, V. Naszályi Márta számolt be a Facebookon, ahol többek között ezt írja:

„Ha le akarod szedni a zászlót, létrát a portán kérhetsz, de mielőtt felmásznál rá, gondold végig, hogy valaha az életedben megaláztak vagy kirekesztettek-e valamiért az iskolában, a munkahelyen vagy bárhol! Érezted-e magad egyedül, megszégyenülve és megbélyegezve? Szeretnéd-e megint így érezni magad vagy szeretnél-e ilyen élményeket a saját gyerekednek? Olyan országot akarsz-e létrehozni, ahol félni és bujkálni kell? Mert hiába érzed ma úgy, hogy a „jó többséghez” tartozol, egy olyan társadalomban, ahol elfogadjuk, hogy a másikat szabad megbélyegezni és kirekeszteni, mindig meg fogják találni, hogy te miben vagy más.”

A polgármester teljes nyilatkozata az eredeti bejegyzésben olvasható:

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin