Színes

A British Airways férfi személyzete mostantól sminkelhet is akár

 

British Airways
British Airways. / Fotó: Nick Fewings, Unsplash

A British Airways légitársaság megváltoztatta a személyzetére vonatkozó öltözködési és megjelenési szabályzatát. Innentől a személyzet férfi tagjai is viselhetnek sminket, valamint megengedik a piercinget is – írja a Guardian.

Hétfőtől az egyenruhát viselő személyzet tagjainak ugyancsak engedélyezett lesz a szempillaspirál, a műszempilla, valamint a fülbevaló, sőt a kézitáska is. A légitársaság arra kéri a beosztottjait, hogy tartózkodjanak a hivalkodó színektől és törekedjenek a “természetes külsőre”. Bárki viselhet ezentúl körömlakkot is, kivéve fekete és neon színekben. Ugyancsak megengedik majd a férfikontyot.

Nemrég a rivális Virgin Atlantic is hasonló lépésre szánta el magát és úgy döntöttek, a munkatársaik maguk választhatják meg, hogy öltönyt vagy kiskosztümöt vesznek fel, függetlenül a kijelölt nemüktől.

A nemzeti légitársaság valószínűleg az új brandinghez próbál alkalmazkodni, melynek mottója: “a British original” (eredeti brit), és amellyel a légitársaság alkalmazottait, ügyfeleit és a brit nemzetet kívánják ünnepelni. Egyúttal a pandémia alatti létszám- és fizetéscsökkentés miatt megromlott morált is javítanák a lépéssel.

Ugyanakkor a British Airways továbbra is jóval konzervatívabb a rivális Virginnél, a nemek szerinti ruházat továbbra is kötelező és a tetoválásokról sem esik szó az új szabályzatban. Ennek oka valószínűleg az, hogy a társaság többségi tulajdonosa a katari Qatar Airways, mely notórius a rendkívül konzervatív szabályairól. Korábban előfordult például, hogy kirúgtak alkalmazottakat nem látható helyen lévő tetoválás miatt is.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb