Hírek

A brit védelmi miniszter a hadseregben nem engedélyezné a sminket a férfiaknak

Az Egyesült Királyság védelmi minisztere, Ben Wallace elvetette, hogy engedélyezzék a férfi katonáknak a smink használatát – annak ellenére, hogy a brit hadsereg szerint ezzel nemsemlegessé tehetnék irányelveiket.

 

Ben Wallace

 

Egy kiszivárogtatott dokumentum szerint Kanadában például szintén nem engedélyezik férfiak számára a sminkelést, a nők viszont használhatják, ha az nem túl feltűnő – idézi a Pink News.

Angliában jelenleg a királynő rendelete is hasonlóképpen vélekedik erről, kimondván, hogy szolgálat közben a férfiak nem viselhetnek sminket. Mindazonáltal a brit hadsereg szóvivője megerősítette, hogy elfogadó és nyitott munkáltatókként elismerik a katonák sokféleségét, és jelenleg folyamatban van egy törvénymódosítás, amely felülírná a tilalmat.

Ben Wallace azonban elutasította a módosítást, és csakis azt engedélyezi, hogy a férfiak maximum az álcázáshoz használatos arcfestéket viseljék szolgálat közben. Ennek ellenére még Wallace is beismerte, hogy a hadseregre ráférne az újítás.

„Modernizálnunk kell az emberek közös munkáját, az együttműködésüket. Amikor én teljesítettem szolgálatot, csupán néhány nő dolgozott a hadseregnél. Azt hiszem, amikor csatlakoztam az ezredhez, csupán két nő tartózkodott ott, és ők is irodai munkát végeztek. Most viszont, ha elmegyek az ezredhez, sokkal vegyesebb munkaerő fogad, és az emberek életstílusa is különböző, amit el kell fogadnunk. Haladnunk kell a korral, hiszen ez már a XXI. század”

– nyilatkozta Wallace.

Piers Morgan újságíró is megosztotta véleményét az ügyről, aki úgy gondolja, hogy a katonáknak nem kell sminket hordaniuk, hiszen nem a londoni divathéten vannak, hanem háborúba készülnek. Az újságíró pedig egyenesen kényelmetlenül érezné magát, ha a fél brit hadsereg sminkben indulna a háborúba.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb