Hírek

A brit parlamentben ül a legtöbb LMBT képviselő

Egy héttel a brit parlamenti választások után egy észak-amerikai, LMBT láthatósággal foglalkozó intézet megállapította, hogy  soha ilyen sok nyíltan meleg és leszbikus képviselőt nem választottak még be törvényhozásba a világon.

A kutatás arra is kitér, hogy bár több transznemű jelölt is indult, közülük azonban  egynek sem sikerült mandátumot szerezni. A brit választási rendszerben csak az lehet a Képviselőház (House of Commons) tagja, aki a 650 egyéni választási körzet valamelyikében a legtöbb szavazatot kapja.

Ülésezik az Alsóház

Az Andrew Reynolds professzor által jegyzett jelentés szerint május hetedike óta 27 LMBT képviselő ül az Alsóházban, eddig ez a szám 23 volt. Közülük három hölgy és huszonnégy férfi, húszan eddig is képviselők voltak, heten azonban most ülnek be először a fotó alapján is szemmel láthatóan kissé szűkös padsorok közé. 12 képviselő a kormányzó Konzervatív Párt, 13 az ellenzéki Munkáspárt, további kettő pedig a Skót Nemzeti Párt frakciójának tagja.

Ruth Hunt, a legnagyobb brit LMBT szervezet, a Stonewall ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, bíznak benne, hogy a képviselők pártállástól függetlenül elkötelezettek lesznek minden, az LMBT-társadalmat érintő ügy iránt. És bár öröm látni, hogy az Alsóház még színesebb, gazdagabb lett, mindazonáltal szomorú, hogy a transz közösséget senki nem képviseli.

Az azonos neműek házassága Angliában és Wales-ben 2014, míg Skóciában 2015 óta törvényes.

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Cate Blanchett: "Többször is voltam már nővel"

Next post

Az Air France büszkén repít a világ legjobb pride-jaira – New York és San Francisco